S predstavo Ivice Buljana Medeja material je Mini teater v nedeljo zvečer uspešno sodeloval na festivalu SEAS v italijanskem Vidmu.

 

VIDEM - S predstavo Ivice Buljana MEDEJA MATERIAL je  Mini teater v nedeljo 23. oktobra 2005 uspešno sodeloval na festivalu SEAS v italijanskem Vidmu.

Predstavili so se pred nabito polnim avditorijem Teatra San Giorgo, ki je izvedbo zaključil z navdušenim aplavzom.

Medejo material so izvajalci Mini teatra (Senka Bulić, Marko Mandić, Ditka Haberl , Ivica Buljan, Mitja Vrhovnik Smrekar, Robert Waltl in Tilen Vipotnik)  predstavili na odru Teatra San Giorgo v okviru festivala SEAS - Drugi val. SEAS je panevropski interdisciplinarni umetniški projekt, ki združuje ustvarjalce z območij ob Baltskem in Jadranskem morju. Prerasel je v platformo za izmenjavo, vključujoč seminarje, raziskovalna potovanja, koprodukcije in dogodke v že desetih evropskih državah. Seas - Drugi val je po besedah umetniškega direktorja projekta SEAS - Chrisa Torcha, "posledica brbotajoče ustvarjalne energije, ki se je sprostila med letoma 2003 in 2004, ko so pripravili in predstavili koprodukcije v mestih ob Baltiku in Jadranu."

Festival SEAS v Vidmu (Udine) poteka od 19. do 30. oktobra.