Gostovanje Mini teatra v Rotterdamu na Nizozemskem

Mini teater je od 18. do 20. marca 2006, na povabilo mesta Rotterdam in njegovega oddelka za kulturo, gostoval v Rotterdamu na Nizozemskem v okviru projekta "Srečanje gledališča v dveh jezikih" s predstavo Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča v režiji Roberta Waltla in Ivice Buljana.

Predstava je nastala leta 1999 in od takrat gostovala na številnih mednarodnih festivalih in prireditvah od Španije, Italije, Irana, Belgije, Belorusije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Poljske, Srbije in Črne gorein Slovenije. Robert Waltl je za igro in animacijo v predstavi prejel več nagrad in priznanj, prav tako pa je bila številnih nagrad deležna tudi predstava v celoti.

Projekt v katerem so sodelovali umetniki iz Nizozemske, Slovenije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine je bil namenjen tako nizozemski publiki kot tudi ljudem, ki so se v zadnjih dvajsetih letih priselili v Nizozemsko in se integrirali v njeno družbo.

Predstava je naletela na izjemno lep sprejem pri publiki in gostitelji si želijo podobna gostovanja organizirati tudi po drugih krajih na Nizozemskem.