Premiera Čudežne skrinjice

Maja Končar

ČUDEŽNA SKRINJICA

 

Režija: Nina Skrbinšek

Izdelava lutk: Jože Lasič

Izdelava scenskih elementov: Uroš Mehle

Glasba: Milan Odobašič

Koreografija: Tinkara Končar

Oblikovanje luči in tona: Tilen Vipotnik

Tehnična izvedba: Mini teater, Ljubljana

 

Igrata: Nina Ivanič in Maja Končar

 

Gledališko -lutkovna predstava za otroke od 3. leta dalje

Avtorski projekt Maje Končar in Nine Ivanič, Ljubljana, 2006
Premiera: četrtek, 5. oktober, ob 19. uri, Mini teater na ljubljanskem gradu, za vabljene in izven
Ponovitev: sobota, 7. oktober, ob 17. uri, Mini teater na ljubljanskem gradu, za izven

 

Le kako premagati strah pred zobozdravnikom? Enostavno! Saj sta tu zopet simpatični zobni miški, ki s pomočjo čudežne skrinjice rešita vsak problem. Čudovita pravljica, polna glasbe in plesa, ki na poučen a simpatičen način približa otrokom zobozdravnika in ga predstavi kot najboljšega prijatelja, ki vedno prijazno pomaga.

 

Igralka Maja Končar, članica ansambla Drama SNG Ljubljana, je slovenski gledališki prostor osvojila kot Pućža Frou-Frou v Feydeaujevi Dami iz Maxima, megauspešnici Drame SNG Ljubljana iz leta 1989 v režiji Vinka Moderndorferja. Maja Končar je doslej odigrala veliko število vlog tako v svojem matičnem gledališču, v številnih projektih na TV Slovenija, pa tudi v komercialnih gledališčih. Tokrat se predstavlja v vlogi dramatičarke in otroške pisateljice. V Mini teatru pa se kot lutkarica in igralka predstavlja že drugič. Skupaj z Nino Ivanič sta v letu 2004 uprizorili lutkovno uspešnico Čarobni prah.

Igralka in režiserka Nina Skrbinšek je bila po diplomina AGRFT nekaj let članica ansambla MGL, se nato odselila na Hrvaško, kjer je uspešno delala kot igralka in lutkovna animatorka, po vrnitvi pa je postala članica ansambla LGL, kjer dela še danes. Nina Skrbinšek je avtorica in iniciatorka številnih neodvisnih gledaliških in lutkovnih projektov ter tudi avtorica dramskih tekstov.