Alarmantno-zaradi napovedi MOL, da ne bo razpisa za kulturo za leto 2007 razmišljamo o prekinitvi nedeljskih predstav za otroke in odrasle za izven, na ljubljanskem gradu

Zaradi napovedi MO Ljubljana, da za leto 2007 ne bo razpisa o subvencijah za kulturo v Ljubljani, v Mini teatru razmišljamo, da prekinemo z nedeljskimi lutkovnimi predstavami na ljubljanskem Gradu.
V primeru, da bo MOL izpeljala napovedano groižnjo, da za leto 2007 ne bo razpisala subvencij za kulturo, bomo v Mini teatru prisiljeni prekiniti z rednimi nedeljskimi lutkovnimi predstavami, ki jih na ljubljanskem gradu izvajamo od leta 1999.

Prisiljeni bomo igrati največ dve predstavi mesečno, za naše abonente in vnaprej prodane predstave, saj so naše predstave za izven izrazito nekomercialne, in jih brez subvencije MOL ne bomo mogli izvajati.
Apeliramo na kulturno javnost, da nam pomaga s protesti pri pristojnih, saj bomo po osmih letih neprekinjenega delovanja na ljubljanskem gradu, zaradi izpada sredstev, prisiljeni prekiniti z našim javnim delovanjem in bo tako edina kulturna dejavnost na ljubljanskem gradu okrnjena in prisiljena s prenehanjem delovanja.
Tako bo edina kulturna institucija na ljubljanskem gradu zaradi odloka mestnih očetov prisiljena zapreti vrata.
Kličemo na pomoč.

 

Robert Waltl, direktor Mini teatra