Ne zamudite lutkovne predstave Trije prašički

V nedeljo, 1. februarja, ob 11. ali 18. uri, v Mini teatru na ljubljanskem gradu ne zamudite igrano-lutkovne predstave Trije prašički, upešnice v kateri odlično nastopajo Tjaša Železnik, Miha Arh in Gašper Jarni. 
To zelo priljubljeno pravljico o treh prašičkih, njihovem prepiru o materialu za hiške in prepiri z volkom je na lutkovni oder, postavil znameniti češki režiser Pavel Polak.
Že več kot pet let navdušuje mlado in staro v razprodanih dvoranah Mini teatra in na gostovanjih po Sloveniji in tujini.

Pavel Polak je eden najbolj znanih čeških lutkovnih režiserjev. V Mini teatru je že realiziral lutkovni predstavi Palček in najnovejšo Rdeča kapica, kjer je uspešno uveljavil povsem samosvoj pristop k lutki in igralcem. Je režiser minimalist, ki z enostavnimi gledališkimi sredstvi uspeva dočarati lepoto pravljice in jo prenesti otrokom. Likovnost predstave, ki je v roki češkega likovnega, filmskega in lutkovnega umetnika Jaroslava Milfajta, je mešanica tradicionalnega stila znane češke lutkovne šole in sodobne vizualnosti. Predstava Trije prašički, ki je premiero doživela na otvoritvi mednarodnega festivala za otroke – Mini poletje 2004. je postala hit prejšnje sezone, saj je z njo Mini teater gostoval po vsej Sloveniji, najmlajše občinstvo pa jo je sprejelo z navdušenjem.