Maksi pomlad z Mini teatrom

Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji lutk!

Tudi v letošnji sezoni smo v Mini teatru za prihajajoče pomladne in poletne dneve oblikovali posebno ponudbo za zaključene skupine otrok. V dvorani Mini teatra na ljubljanskem gradu si boste lahko ogledali lutkovno predstavo in uživali v vožnji s turističnim vlakcem (Prešernov trg – Ljubljanski grad – Prešernov trg). Po predstavi pa se boste posladkali s sladoledi Ljubljanskih mlekarn. Ponudba je cenovno ugodna saj bo otrokom ogled lutkovne predstave v razvedrilo, vožnja z vlakcem v veselje, sladoledna lučka pa osvežilo.

Priporočamo vam različne lutkovne predstave, dve novosti v letošnji sezoni, večno uspešnico in gostujočo lutkovno predstavo:

1. RDEČA KAPICA
nova lutkovna uspešnica Mini teatra je primerna za otroke, starejše od treh let. Besedilo bratov Grimm je priredil in režiral Pavel Polak, igrajo pa Andrej Murenc, Asja Kahrimanović in Matej Puc / Tomislav Tomšič. Klasično pravljico o volku in deklici Rdeči kapici, ki se odpravi v gozd na obisk k bolni babici, vam bodo na svojstven in humoren način odigrali mladi slovenski igralci. Ne zamudite lutkovne uspešnice te sezone!

2. ZAČARANI ŠTORKLJI
marionetna lutkovna predstava za otroke, starejše od štirih let. Besedilo po Pravljici o kalifu štrku Wilhelma Hauffa je priredil in režiral Slavčo Malenov, animirata pa Milan Štefe in Tomislav Tomšič. Pravljica pripoveduje o mladem bagdadskem kalifu, ki si je želel živeti zunaj svoje zlate palače in postati ljudem koristen. Skrivnosten pergament mu je razkril, kako lahko postane svoboden in se iz človeka spremeni v štorkljo.

3. PALČEK
igrano lutkovna predstava je primerna za otroke, starejše od treh let. Besedilo bratov Grimm je priredil in postavil na odrske deske priznani češki režiser Pavel Polak, nastopata pa Tjaša Železnik in Miha Arh. Palček je zgodba o starših brez otrok, ki se jima je rodil deček, velik kot palec na roki. Humorna igrano lutkovna predstava je s svojim posebnim lutkovnim in izvirnim  igralskim pristopom navdušila gledalce na več kot 100 ponovitvah.

4. BELA MAČICA
lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Labirint je za majhne in velike otroke, starejše od štirih let. Besedilo po motivih pesmi Daneta Zajca je priredil in režiral Saša Jovanović, nastopa pa Tina Oman. Je zgodba o odraščanju, zgodba kalejdoskopskih drobcev, ki jih nosimo v sebi skozi čas od svojega otroštva pa do razodetja prve ljubezni Skozi asketska in humorna izrazna sredstva ustvarjalci predstave luščijo plasti in pomene poezije Daneta Zajca, ter jih povezujejo v svojstveno lutkovno – poetično pravljico.

Za zaključene skupine smo za MAKSI POMLAD Z MINI TEATROM oblikovali enotno ceno vstopnice 4,50 € (1.078 SIT), ki vključuje ogled predstave in prevoz s turističnim vlakcem. Sladoledna lučka Ljubljanskih mlekarn pa je brezplačna. Informacije za skupine vsak delavnik od 9. do 16. ure.

Opise predstav lahko najdete na naši spletni strani ali pa nas pokličete. Veselimo se vašega odziva na Maksi pomlad in smo vam prijazno na voljo za dodatne informacije in svetovanje pri izbiri predstav.

Lep pomladni pozdrav!


MINI TEATER

Štihova 6, SI-1000 LJUBLJANA

 

T +386 1 4303 143

F +386 1 4343 620

GSM +386 41 314 414

E info@mini-teater.si