The Queen’s English Theatre Company gostuje v Mini teatru

Kako bi se počutili, če bi nekega dne ugotovili, da ste edini na svetu, ki vas privlači nasprotni spol?

KONKRETNE VIZUALIZACIJE predstavljajo

The Queen’s English Theatre Company

 

TORCH SONG TRILOGY

Avtor: Harvey Fierstein

Produkcija: Konkretne Vizualizacije

Režija: Mark Winstanley

V izvedbi The Queen’s English Theatre Company

 

Arnold je srčen »drag queen« iz New Yorka, kateremu šivanje, kuhanje ali popravljanje vodovodne instalacije ne predstavljajo nikakršnega problema. Nasprotno pa mu iskanje pravega partnerja predstavlja večni izziv. Njegova družina in prijatelji so neverjetno živo upodobljeni, medtem ko smo priča Arnoldovemu trudu, da bi si pridobil njihovo ljubezen in spoštovanje. Avtor Harvey Fierstein ni dobil le nagrade Tony za najboljšo igro (1983 Tony Award for best play), ampak je za svoj bogat portret Arnolda dobil tudi nagrado za najboljšega igralca (Best Actor).

Torch Song Trilogy je večplastna drama, otožna in hkrati silno zabavna. Je »newyorška« komedija, ki odseva vsak delček sodobnega življenja gejev. Zavezana klasičnim vrednotam zvestobe, družine, ljubezni in starševstva, ostaja večno aktualna odkar je prvič osupnila občinstvo Broadwaya in West Enda. Noben gledalec, gej ali »straight«, mlad ali star, se ne more upreti ganjenosti zaradi iskrenosti in duhovitosti, ki ju izžareva.

Po drami Torch Song Trilogy so leta 1988 posneli film.       

The Queen’s English Theatre Company je razburljiva nizozemska gledališka skupina. S svojimi predstavami, ki jih izvaja v angleškem jeziku, prinaša svež »queer« pogled na angloameriško umetniško sceno. Med njihovimi prejšnjimi produkcijami so tudi “Bedroom Farce” Alana Ayckbourna in “Habeas Corpus” Alana Bennetta.

Ljubljana, Mini teater, 17. in 18.4.2007 ob 19:30, vstopnina je 10€

Zagreb, Teatar ITD, 19.4.2007 ob 19:30

Blagajna na ljubljanskem gradu je odprta uro pred predstavo.

Ne zamudite enkratne priložnosti! Število sedežev je omejeno.

Posebna zahvala Društvu informacijski center LEGEBITRA. Projekt je podprla Galerija Škuc.