Ernest in Celestina iz Švice in slovenska Bela mačica, v nedeljo 5.avgusta v Mini teatru na ljubljanskem gradu

9. mednarodni festival za otroke - Mini poletje se je z nedeljsko predstavo Krogi v vodi prevesil v drugo polovico.  Vse tja do 6. septembra bo še privabljal različne obiskovalce, razveseljeval male in velike, radovedne in navihane, domače in tuje obiskovalce.
V nedeljo, 5. avgusta, bosta v dvorani Mini teatra na Ljubljanske grad na sporedu dve razlilčni predstavi, mlade ustvarjalce pa bosta še vedno razveseljevali dopoldanska paževska šola in popoldanska delavnica društva Sezam.

NEDELJA, 5. AVGUST 2007 / SUNDAY, AUGUST 5, 2007
LJUBLJANSKI GRAD, dvorana Mini teatra / LJUBLJANA CASTLE, Mini teater
11:00, Figurentheater Margrit Gysin, Liestal, Švica / Switzerland
ERNEST IN CELESTINA, lutkovna predstava za otroke, starejše od 4 let
besedilo / text: Gabrielle Vincent, Margrit Gysin, Maja Buckel, režija / director: Maja Buckel, likovna zasnova / visual concept: Michael Huber, Margrit Gysin, glasba / music: Lisa Lanigga, igra / acting: Margrit Gysin, trajanje predstave / duration: 45 min.
Medved Ernest in Miška Celestina že od rojstva Celestine živita skupaj. Zdaj je napočil dan, ki ga je Ernest od nekdaj  pričakoval s strahom in zaskrbljenostjo. Celestina hoče vedeti, od kod prihaja, in njena vprašanja so zelo jasna.  Torej je čas, da izve resnico. Ernest pripoveduje, kako je nekoč, ko je delal kot ulični smetar, v nekem vedru za odpadke  našel Celestino, še čisto majceno in popolnoma zapuščeno. In Celestina še kar sprašuje in sprašuje: >Zakaj?< in >Kako?<

NEDELJA, 5. AVGUST 2007 / SUNDAY, AUGUST 5, 2007
LJUBLJANSKI GRAD, dvorana Mini teatra / LJUBLJANA CASTLE, Mini teater
18:30, Gledališče Labirint, Ljubljana, Slovenija / Slovenia
BELA MAČICA, lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let
Besedilo po motivih in pesmih Daneta Zajca / text after motives and songs by Dane Zajc, režija in dramaturgija / directing and dramaturgy: Saša Jovanović, likovna podoba lutk in scene / visual concept of the puppets and the set: Jasna Vastl, animacija, igra / animation and acting: Tina Oman, trajanje predstave / duration: 40 min.
Bela mačica je zgodba o odraščanju, zgodba kalejdoskopskih drobcev, ki jih nosimo v sebi skozi čas od svojega otroštva do razodetja prve ljubezni. Skozi asketska in humorna izrazna sredstva ustvarjalci lutkovne predstave luščijo plasti in pomene poetične, a hkrati ostre in humorne poezije (slovenskega pesnika) Daneta Zajca ter jih povezujejo v svojstveno lutkovno-poetično zgodbo.     

Spremljevalni program / additional programme:
9:30 - Paževska šola, Vitezi Vojvodine Kranjske
17:00 - Male muce, ustvarjalna delavnica, SEZAM

V vaši družbi dolgo in vroče poletje, vaš Mini teater.