24. in 25. januarja dobrodelni donatorski predstavi za izgradnjo Mini teatra- Pridružite se in nam pomagajte!

24. in 25. januarja dobrodelni donatorski predstavi za izgradnjo Mini teatra

Kot veste smo sredi gradnje novega gledališča v Ljubljani.
Edini, ki so se poleg Norveškega finančnega mehanizma in MOL, zaenkrat odzvali, da nam pomagajo pri gradnji pa so naši kolegi - najprej so v Slovenskem mladinskem gledališču zbrali 500 EUR.

Tokrat pa vas vabimo da se nam pridružite v soboto 24. in nedeljo 25. januarja, obakrat ob 17. uri, v Mini teatru na ljubljanskem gradu in nam z nakupom vstponice pomagate pri gradnji.

Velikodušno so nam svoje predstave poklonili  igralci in animatorji: Maja Gal Štromar in Gregor Geč predstavo Črkolandija in Mario Dragojevića in Gledališče Škuc predstavo Zakaj ima vsak fižolček bel trebušček.

Prijatelji Mini teatra in naši kolegi so se odločili, da podarijo svoje predstave za otroke, vi pa nam boste z nakupom vstopnice pomagali pri gradnji Mini teatra, novega gledališča in rezidenčnega centra na Križevniški ulici 1 v Ljubljani.
Izkupiček od prodaje vstopnic bo namenjen gradnji.
Vabimo vas, da nam po svojih možeh pomagate, saj za zaključek gradnje potrebujemo še okvirno 400.000 EUR.
Vljudno vabljeni!

SOBOTA, 24. januar 2009, ob 17.00, za izven
ČRKOLANDIJA
Avtorja in izvajalca : MAJA GAL ŠTROMAR IN GREGOR GEČ
Gledališko-lutkovna predstava za otroke od 6. do 10. leta

Zgodba govori o dveh otrocih, Ani in Binetu, ki si pred spanjem bereta pravljico. V zaprašeni in dolgočasni knjigi najdeta skregane črke. Odločita se, da bosta naredila red in se podata na potovanje v Črkolandijo. Bine in Ana uredita spor med črkami in abeceda je rešena, črke so ponovno prijateljice.

NEDELJA, 25. januar 2009, ob 17.00, za izven
ZAKAJ IMA VSAK FIŽOLČEK BEL TREBUŠČEK, produkcija ŠKUC GLEDALIŠČE
Igralec Mario Dragojević
Režiserka, dramaturginja in lektorica Ana Kržišnik
Predstava za otroke, »mjuziklček«, starejše od 3 let

Otroška predstava Zakaj ima vsak fižolček bel trebušček sledi motivom beneške ljudske pravljice Fižolček, ogeljček in slamica. Namenjena je predšolskim in komajšolskim malčkom in gradi na najosnovnejših gledaliških sredstvih ter rekvizitih, naravnih elementih, preprostih lutkah in raznovrstni igri enega samega igralca. V svoji estetiki se poslužuje predvsem etnoloških elementov Beneške Slovenije. Skozi igro, lutke in petje pripoveduje o treh naslovnih junakih, ki so nepazljivi in klepetavi gospodinji pobegnili z domačega ognjišča, da bi se izognili svoji bridki usodi. Mahnili so jo čez dvorišče in čez polje, prišli pa so le do potoka, čez katerega niso mogli. Kako so rešili svojo težavo in zakaj ima fižolček bel trebušček, si lahko ogledate na predstavi.