10. MINI POLETJE - mednarodni festival za otroke
22. junij - 31. avgust 2008, Ljubljana

Od 22. junija do 31. avgusta se bo v Ljubljani v organizaciji MINI TEATRA odvijal že 10. festival MINI POLETJE. Mednarodni poletni lutkovni in gledališki festival, ki že od leta 1999 poteka vsako poletno nedeljo na ljubljanskem gradu in na drugih lokacijah, postaja najodmevnejši in največji festival za otroke v Sloveniji. Na letošnjem festivalu bomo izvedli 22 predstav različnih gledališč in posameznikov. V sklopu otroškega programa se bodo predstavila gledališča, skupine in posamezniki iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Španije, Francije, Bolgarije, Slovaške, Češke, Avstrije in Izraela. Poleg predstav bomo organizirali tudi ustvarjalne delavnice, Paževsko šolo za mlade paže in grajske gospodične (vsako nedeljo bomo postavili del scene, ali bo to šotor ali pa bojni voz), t.i. Rikšo za otroke, igrišče za dojenčke in celo Fototočko.

V devetih letih si je festival pridobil velik mednarodni ugled, dobre kritike strokovne javnosti in izjemen obisk gledalcev vseh starosti. Različni jeziki, različne lutkovne tehnologije in različni pristopi k lutkovni umetnosti zagotovo uvrščajo mednarodni festival Mini poletje med dogodke, ki pripomorejo k bogatejši in še bolj kakovostni kulturni podobi Ljubljane in Slovenije.

Svečana otvoritev bo 29. junija, ko bomo odprli na gradu tudi razstavo lutk Milana Klemenčiča in razstavo lutk študentov Pedagoške fakultete iz Ljubljane pod mentorstvom prof. Edija Majarona.

Častni pokrovitelj festivala je gospod Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana:
Festival podpirajo Ministrstvo za kulturo RS,  Mestna občina Ljubljana - oddelek za kulturo, Zavod za turizem Ljubljana idr.