Obuti maček na mednarodnem festivalu v Banja Luki

OBUTI MAČEK NA MEDNARODNEM FESTIVALU GLEDALIŠČ ZA OTROKE V BANJA LUKI

Mini teater bo v ponedeljek, 29. oktobra 2007, gostoval na 6. mednarodnem festivalu gledališč za otroke BANJA LUKA 2007 s predstavo OBUTI MAČEK. Organizator festivala je Otroško gledališče Republike srbske / Dječije pozorište Republike Srpske, ki je bilo ustanovljeno leta 1995 kot profesionalno gledališče za otroke. Letno odigrajo 150 predstav z okoli 30.000 obiskovalci. Predstava Mini teatra je uvrščena v tekmovalni program, ki ga ocenjuje tričlanska mednarodna žirija. Poleg nagrade za najboljšo predstavo v celoti, bodo podelili nagrade za najboljšo režijo, scenografijo in igro. Predstave pa bo ocenjevala tudi otroška publika. Na festivalu, ki bo trajal od 26. do 31. oktobra 2007, se bodo predstavila tudi gledališča iz Slovaške, Poljske, Srbije, Črne Gore, Hrvaške, Bolgarije, Finske ter Bosne in Hercegovine, odprli pa bodo tudi dve razstavi.

Charles Perrault, OBUTI MAČEK
Priredba in režija: Marek Bečka
Igrata: Jose in Gašper Jarni

Znana pravljica francoskega pisatelja Charlesa Perraulta je priljubljena po celem svetu in navdušuje mlado in staro. Je zgodba o treh bratih, ki jim je umrl oče. Prvemu je zapustil mlin, drugemu denar, tretjemu pa je ostal samo maček ...
Predstava je na mednarodnem Lutkovnem pristanu, avgusta 2006 v  Mariboru, prejela  nagrado za animacijo/igro in nagrado za najboljšo predstavo v celoti.