POSTANI SPONZOR ALI DONATOR MINI TEATRA

Dragi prijatelji Mini teatra!

 

Smo pred pomembnim dogodkom, ki bo spremenil podobo kulturnega življenja v Ljubljani in oživil eno njenih najlepših ulic. Gradimo novo gledališče na Križevniški, v srcu starega mesta. Ljubljana raste in se širi, že dolgo pa ni dobila novega gledališča. Prizadevamo si za lepšo prihodnost naših otrok, za katere v Mini teatru že deset let z veliko ljubezni pripravljamo predstave, in tudi v novih prostorih bi jim radi omogočili lepe, nepozabne trenutke. S številnimi domačimi in tujimi umetniki smo doslej ustvarili predstave, ki  so kot ambasadorji našega mesta obšle svet. Prosimo vas, da nam pomagate pri izgradnji gledališča, v katerem bodo za vas in vaše najmlajše vsak večer na sporedu predstave, koncerti in kabareti …

 

Z nepovratnimi sredstvi Islandije, Lihtenštajna in Norveške v okviru Finančnega mehanizma EGP in norveškega finančnega mehanizma, z vloženimi lastnimi sredstvi in znanjem smo začeli gradbena dela, zmanjkalo pa nam bo denarja za dokončanje del in tehnično opremo novega Mini teatra.

 

Vsak prispevek, ki nam ga boste lahko namenili, bo kamen, iz katerega bo zraslo gledališče, ki bo v ponos kulturni identiteti mesta Ljubljana.

 

S hvaležnostjo

Robert Waltl, direktor Mini teatra, s sodelavci

 

 

Dragi prijatelji Mini teatra!

 

Naše gledališče je nastalo pred desetimi leti, v času oblikovanja nove politične in kulturne podobe v Sloveniji in Ljubljani, na pobudo entuziastov, ki smo svojemu mestu in državi želeli podariti majhno gledališče za otroke in odrasle, kakršna obstajajo v vseh svetovnih prestolnicah. V ta projekt smo vložili lastna sredstva in veliko ljubezni. Mesto Ljubljana nam je dalo v najem in uporabo zapuščeni del na Ljubljanskem gradu, nekdanje skladišče, ki smo ga v nekaj mesecih dela spremenili v majhno, prijazno dvoranico. V njej smo v desetih letih odigrali skoraj 3.000 predstav, organizirali koncerte in razstave, obstoj Mini teatra pa je dal Ljubljanskemu gradu novo življenje. Nanj se zlivajo reke najmlajših Ljubljančanov (pa ne samo njih), katerih otroštvo je postalo bogatejše zaradi pravljic bratov Grimm, Andersena, Puškina, Telegena, pa tudi ob angažiranih poučnih predstavah drugačnih in tistih z obrobja. Na našem odru smo predstavili tudi slovenske avtorje od Andreja Rozmana do Josipa Ribičiča, Svetlane Makarovič, Marije Vogelnik in Matjaža Briškega.

Posebno pozornost smo posvetili avtorskemu umetniškemu gledališču. Prvi v Sloveniji, v nekaterih primerih pa tudi v svetu, smo postavili na oder modernistične tekste kultnih avtorjev Roberta Walserja, Bernard-Marie Koltesa, Heinerja Müllerja, Elfriede Jelinek, Marguerite Duras in Hervéja Guiberta. Naše predstave so bile ambasadorji Ljubljane in Slovenije v skoraj vseh evropskih državah, pa v Aziji, Afriki, Ameriki in Avstraliji. V našem gledališču so sodelovali različni umetniki, ki so v našem kulturnem življenju zapustili pomembno sled.

Osvojili smo skoraj vsa pomembnejša slovenska priznanja za delo v otroškem gledališču in gledališču za odrasle, Župančičeve nagrade, Severjeve nagrade, nagrade Združenja dramskih umetnikov Slovenije in Bienala lutkovnih ustvarjalcev Slovenije, Borštnikove nagrade, prejeli pa smo tudi vrsto nagrad na festivalih po vsem svetu.

Prišli smo do otrok v najbolj oddaljenih krajih in končno naj bi dobili novo streho na Križevniški ulici 1, v zgodovinskem srcu stare Ljubljane. Prostor, ki smo ga dobili v zameno za dosedanjega na Ljubljanskem gradu, je samo majhna meščanska hiša, popolnoma neuporabna za odrske dejavnosti in zato potrebna temeljite obnove. To prekrasno ulico tik ob Križankah in Mestnem muzeju nameravamo oživiti ter zdajšnje in prihajajoče generacije vzpodbuditi k lepšemu in bolj kakovostnemu življenju, saj bi jim radi Mini teater zapustili kot znak našega časa.

Gre za prvo gledališče v Sloveniji, ki ga gradimo z nepovratnimi sredstvi Islandije, Lihtenštajna in Norveške v okviru Finančnega mehanizma EGP in norveškega finančnega mehanizma, ki so v njem prepoznali evropski potencial. Ta denar (600.000 evrov) bo pokril stroške za polovico gradbenih del.

Na vas se ljubeznivo obračamo s prošnjo, da z donacijo, ki bi nam jo lahko namenili, pomagate pri gradnji novega gledališča, ki bo zagotovo ena svetlih točk urbane Ljubljane v prihodnosti. V času potrošništva in demokracije, ki ji vladajo trgovski centri, bi radi ostali na visoki ravni spošovanih predhodnikov, ki so nam v nasledstvo zapustili čudovito mesto, v katerem živimo.

Najljepše se vam zahvaljujemo za pozornost, ki nam jo namenjate, in se veselimo, da se bomo že naslednje leto srečali na kaki izmed naših predstav, na koncertu ali razstavi v Mini teatru na Križevniški ulici 1.

 

Prisrčno vas pozdravlja

Robert Waltl z ekipo Mini teatra Ljubljana

 

DONATOR MINI TEATRA

 

 

-          za finančni znesek v višini 3.000,00 € boste kupili sedež v novi dvorani, na sedežu bo napisano vaše ime

-          za finančni znesek 1000, 00- 5.000,00 €  boste napisani  v knjigi donatorjev v preddverju gledališča

-          namenite nam lahko 0,5 % delež dohodnine, saj smo kot neprofitni Zavod do tega upravičeni po Zakonu DURS

 

-          prispevate poljuben znesek in vpisani boste v knjigi zaslužnih donatorjev in podpornikov Mini teatra

 

BRONASTI DONATOR MINI TEATRA

 

-          za finančni znesek 5000,00-10.000,00 €  boste napisani na tabli bronastih donatorjev v preddverju gledališča

 

SREBRNI DONATOR MINI TEATRA

 

- Srebrni donator skupaj prispeva znesek od 10.000- 25.000,00 €. S tem si zagotovi, da je njegovo ime zapisano s srebrnimi črkami na zahvalni plošči srebrnih donatorjev v preddverju novega gledališča in zapisan kot donator gledališča v vseh publikacijah Mini teatra v naslednjih 5 letih

 

ZLATI DONATOR

 

- Zlati donator skupaj prispeva znesek nad 25.000,00 €. S tem si zagotovi, da je njegovo ime zapisano z zlatimi črkami na zahvalni plošči zlatih donatorjev v preddverju novega gledališča in zapisan kot donator gledališča v vseh publikacijah Mini teatra v naslednjih 5 letih

 

Odprti smo za vse možnosti vaše prezentacije v zameno za vašo pomoč!

Veselimo se vašega klica, da se bomo natančno dogovorili o načinu sodelovanja in vam predstavili celoten projekt.

Veselimo se torej srečanja z vami.                                       Robert Waltl,

                                                                                           direktor Mini teatra