Striborjev gozd v nedeljo 24. 8. v Šentjakobskem gledališču

NEDELJA, 24. AVGUST  2008

ŠENTJAKOBSKO GLEDALIŠČE, Krekov trg 2, Ljubljana

18.30, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, Zagreb, Hrvaška

STRIBORJEV GOZD / ŠUMA STRIBOROVA, predstava za otroke, starejše od 3 let

Besedilo: Ivana Brlić Mažuranič, režija: Robert Waltl, dramaturgija: Ivica Buljan, koreografija: Natalija Manojlović, scenografija in kostumografija: Josipa Štefanac, glasba: Aleksandar Antić, Luka Barbić, nastopajo: Ana Karić, Ivana Roščić, Enes Kišević, Sven, Jakir in Filip Juričić ter plesalci, trubači in violinistke

Predstava Striborjev gozd vas popelje v čarobni gozd. Med gledanjem gledalci odkrijejo svoje najgloblje želje in stiske. Predstava sledi ritmu starodavne domišljije, ki se zrcali v domišljiji sodobnega časa. V predstavi kombiniramo preprost, strasten jezik Ivane Brlić Mažuranić, ki v vsakem zlogu zrcali našo slovansko zgodovino, in sodobno glasbo, ki nam omogoča slišati starodavne odmeve čarobnega slovanskega gozda.

Mati, ki se zaradi ljubezni do sina odreče vrnitvi v mladost, zlobna kača, pisani Domaći in domišljavi Tintilić – vse to se je globoko zasidralo v spomin hrvaških otrok in odraslih.

Predstavo je režiral Robert Waltl, direktor ljubljanskega Mini teatra, ki hrvaški publiki ni nepoznan. Prav nasprotno, za svoje delo je prejel številna priznanja in nagrade za predstave Vajenec Hlapič, Palčica, Pravljica o ribiču in ribici, Pepelka, Kokoška Kokone, Kolbaba in Brzojavko, Norveški gozdovi, Janko in Metka idr. Leta 2002 in 2005 je prejel nagrado Hrvaškega društva dramskih umetnikov za najboljše otroške predstave. Njegove režije označujejo iskanje originalnih rešitev, iznajdljivost, čarobnost, slikovitost scene in kostimov, dinamičnost, občutek za publiko ter bogata prisotnost sodobne glasbe in plesa. Zato ni dvoma, da bo njegova Šuma Striborova predstava, ki bo očarala vse gledalce; otroke, ki jim je prvotno namenjena, in odrasle, ki jim predstavlja del otroštva.

Vstopnica: 1 €
Blagajna je odprta uro pred začetkom predstave.

Informacije:

Mini teater

T 01 4303 143

GSM 041 314 414

E info@mini-teater.si

WEB www.mini-teater.si

Spremljevalni program na ljubljanskem gradu, prost vstop:

9:00 – Paževska šola za otroke in starše, Vitezi Vojvodine Kranjske

17:00 – Grajski škratje, ustvarjalna delavnica, SEZAM