Grdi raček - zadnja ponovitev v tej sezoni

V nedeljo, 26. aprila, ob 17. uri, si v dvorani Mini teatra na ljubljanskem gradu oglejte uspešnico Grdi raček, nad katero so navdušeni tako kritiki kot tudi gledalci. Zadnja ponovitev to sezono pred spomladanskimi gostovanji na Pojskem in Češkem.

Predstavo Grdi raček, po znani Andersenovi pravljici o nesrečnem račku, ki ga nihče ni maral, ker je bil tako grd, je režiser Robert Waltl s priznano umetniško ekipo prenesel v sodoben gledališki svet. Trije igralci (Nika Rozman, Anže Zevnik in Peter Harl) igrajo vrsto likov, živali, ki jih predstavljajo, so personifikacija različnih tipov ljudi in medsebojnih odnosov. Predstava je sicer namenjena najmlajšemu občinstvu, vendar je primerna za vse starosti, saj izpostavlja vprašanje lepote, notranje lepote, ki je pomembnejša od zunanje, raziskuje pomen družine in zavezništva ter prinaša močno sodobno sporočilo, da je prava tista družina, v kateri je nekdo odrasel, in ne naravna, s katero nima stika.

Ne zamudite najlepše Andersenove pravljice v sveži in zelo domiselno sodobni oderski priredbi, primerni za vse starosti.