Nagradi za Mini teater na Poljskem

GRDI RAČEK SE JE Z MEDNARODNEGA FESTIVALA EUROFEST NA POLJSKEM VRNIL Z DVEMA NAGRADAMA -  PREDSTAVA GRDI RAČEK V REŽIJI ROBERTA WALTLA JE DOBILA NAGRADO STROKOVNE KOMISIJE FESTIVALA  EUROFEST 2009 IN NAGRADO OTROŠKE ŽIRIJE FESTIVALA

Predstava Grdi raček, uspešnica Mini teatra v režiji Roberta Waltla, je v ponedeljek, 11. maja 2009 z dvema ponovitvama predstave, gostovala na 11. Mednarodnem festivalu lutkovnih gledališč EUROFEST 2009 v Slupsku na Poljskem. Tekmovalni festival, ki ga organizira državno Lutkovno gledališča Tecza v Slupsku, je potekal od 8. do 14. maja na različnih lokacijah v mestu Slupsk blizu Gdanska. Festival združuje vse države Evropske unije, letos pa se bodo predstavila gledališča iz Češke, Poljske, Litve, Grčije, Švedske, Estonije, Belgije, Madžarske, Avstrije, Nemčije, Velike Britanije in iz Slovenije Lutkovno gledališče Maribor, s predstavo Princesa na zrnu graha, in Mini teater s predstavo Grdi raček. Zanimivost festivala pa je bila tudi mestna parada lutk in kostumov, ki so jo pripravili na otvoritveni slovesnosti.

Mini teater je naletel na obeh popolnoma razprodanih predstavah Grdega račka na navdušen sprejem občinstva, tako kolegov iz vse Evrope kot otrok katerim je prvenstveno predstava tudi namenjena.

Posebej pa veseli dejstvo, da smo ob koncu tega tekmovalnega festivala dobili kar dve nagradi za predstavo, tako nagrado strokovne profesionalne žirije kot tudi nagrado otroške žirije.

Med nagrajenci pa so bili tudi kolegi iz LG Maribor in sicer je Metka Jurc dobila igralsko nagrado, predstava pa je dobila tudi pohvalo otroške žirije.