11. MINI POLETJE ZA OTROKE – mednarodni festival za otroke
28. 6. – 30. 8. 2009, Ljubljana

Od 28. junija do 30. avgusta 2009 se bo v Ljubljani v organizaciji MINI TEATRA odvijal že 11. festival MINI POLETJE. Mednarodni poletni lutkovni in gledališki festival, ki že od leta 1999 poteka vsako poletno nedeljo na ljubljanskem gradu in na drugih lokacijah, postaja najodmevnejši in največji festival za otroke v Sloveniji. V sklopu letošnjega programa se bodo predstavila gledališča, skupine in posamezniki iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Francije, Slovaške, Španije, Belgije in Belorusije. Poleg predstav bomo organizirali tudi ustvarjalne delavnice na temo Koledovanje in koledniški običaji in lutkovno razstavo študentov Pedagoške akademije v Ljubljani.

Festival podpirajo Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo RS idr.

Ustvarjalne delavnice  (5.7.-30.8. 2009) in predstava Rigorka -svetla zvezda (30.8.) potekajo v okviru projekta Koledovanje in koledniški običaji : Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma

V enajstih letih si je festival pridobil velik mednarodni ugled, dobre kritike strokovne javnosti in izjemen obisk gledalcev vseh starosti. Različni jeziki, različne lutkovne tehnologije in različni pristopi k lutkovni umetnosti zagotovo uvrščajo mednarodni festival Mini poletje med dogodke, ki pripomorejo k bogatejši in še bolj kakovostni kulturni podobi Ljubljane in Slovenije.

Svečana otvoritev bo v nedeljo, 28. junija, od 17. ure dalje, na dvorišču Ljubljanskega gradu. Poleg Capoeire Tradicao Baiana, ki bodo predstavili zmes borilnih veščin, gimnastike in plesa, ter mednarodnih artistov, ki bodo izvedli akrobatsko predstavo s povorko, bo na porgramu tudi igrano-lutkovna predstava Mini teatra Obuti maček. Odprli bomo tudi razstavo 'Lutka od komedije do tragedije' študentov Pedagoške akademije v Ljubljani, pod mentorstvom prof. Edija Majarona. Na otvoritev Mini poletja je vstop prost.