300. ponovitev Čudovitih dogodivščin vajenca Hlapiča

V Mini teatru se veselimo novega uspeha. Lutkovna predstava Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča je od premiere leta 1999 doživela že 300. ponovitev, ogledalo pa si jo je več kot 50.000 gledalcev. Tako je postala predstava, v kateri igra Robert Waltl, največja uspešnica Mini teatra.


Predstavo sta režirala Ivica Buljan in Robert Waltl, likovna podoba in glasba je prispevek Ive Matije Bitanga.

Predstava je bila odigrana na številnih mednarodnih festivalih od Španije, Belgije, Poljske, Avstrije, Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore do Irana in Belorusije. Robert Waltl je bil nagrajen na številnih mednarodnih festivalih.

Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča je najpomembnejša predstava Mini teatra, ki je izgradila v šestih letih enega najbolj živih slovenskih gledališč  in je kljub toliko odigranih predstavah in 6 sezonah igranja še zmeraj živa in vznemerljiva.

300. ponovitev predstave bo v nedeljo, 13. februarja 2005, ob 17. uri v dvorani Mini teatra na Ljubljanskem gradu. Vabljeni!

 

Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča

besedilo: Ivana Brlić Mažuranić
režija in dramaturgija: Ivica Buljan in Robert Waltl
likovna zasnova in glasba: Iva Matija Bitanga
songi po ljudskih motivih: Robert Waltl
izdelava lutk: Zdenko Majaron in Iva Matija Bitanga

izvaja: Robert Waltl

Lutkovna predstava za otroke, starejše do 4 let, še posebej jo priporočamo za vrtce in nižjo stopnjo osnovne šole.

Predstava traja 40 minut
Premiera: november 1999

Festivali: Hrvaška, Italija, Avstrija, Belorusija, Iran, Poljska, Belgija, Bosna in Hercegovina, Srbija in Črna Gora, Slovenija

Nagrade: Župančičeva nagrada Mesta Ljubljana Robertu Waltlu; nagrada za najboljšega igralca na mednarodnem festivalu poklicnih gledališč za otroke, Banja luka, BiH; nagrada za najboljšega igralca na mednarodnem festivalu poklicnih gledališč za otroke, Subotica, Srbija in Črna Gora; nagrada publike za najboljšo predstavo na festivalu Belaja veža, Brest, Belorusija; nagrada za animacijo Robertu Waltlu na mednarodnem lutkovnem festivalu PIF Zagreb, Hrvaška; nagrada otroške žirije na festivalu Lutkovni pristan, Maribor, Slovenija, nagrada otroške žirije na Eurofestu, Slupsk, Poljska; nagrada "Žar ptica" za najboljšega igralca na Naj, naj, naj festivalu, Zagreb, Hrvaška.

Naša največja lutkovna uspešnica, ki jo imamo na programu že od ustanovitve Mini teatra, je zagotovo predstava Čudovite dogodivščina vajenca Hlapiča, 13.02. 2005 bo doživela 300. ponovitev, ogledalo pa si jo je že več kot 50.000 gledalcev.
Hlapič je majhen kot laket, vesel kot ptica, hraber kot kraljevič Marko, moder kot knjiga in dober kot sonce. Ker je bil sirota brez staršev je delal kot čevljarski vajenec pri mojstru Mrkonji, ki pa je z njim zelo slabo ravnal. Zato je neke noči pobegnil v svet in za popotnico vzel le dobroto, modrost in hrabrost. In seveda se je to njegovo popotovanje, na katerem je srečal cel kup oseb in jim pomagal, srečno končalo.