Risančica in Sezamove poletne ustvarjalne delavnice na Ljubljanskem gradu

V nedeljo, 1. avgusta 2010 ob 11. in 19. uri, bo v Mini teatru na Ljubljanskem gradu predstava Crtančica / Risančica hrvaškega gledališča POU Velika Gorica. Pred Mini teatrom na Ljubljanskem gradu bo ob 17. uri še Sezamova poletna ustvarjalna delavnica.

Risančica / Crtančica- gledališka predstava za otroke od 3. leta dalje.

Besedilo in režija: Ana Savić Gecan,

Produkcija: POU Velika Gorica, Hrvaška

Igra: Ivanka Mazurkijević

Deklica se je odločila rešiti svojo osamljenost tako,  da bo vse, kar potrebuje, narisala in pri tem ji pomaga avtorica predstave Ana Savić Gecan.Deklica si izmišlja lastne  prostore, predmete, pojave in bitja, ki obstajajo vzporedno s tistimi v resničnem življenju. Tako nastajajo njena oblačila, soba, hiša, igrišče, prijatelji, domače in divje živali … Najzanimiveje je, ker starši in prijatelji ožive u trenutku, ko dokonča risbo!

Risančica (Crtančica) je predstava, ki nastaja iz likovnega razmišljanja o gledališču kostumografinje Ane Savić Gecan, pogoste sodelavke režiserja Ivice Buljana. Ana Savić Gecan se tokrat podpisuje pod likovni koncept, kostumografijo in režijo. Risbe in kostumi so zasnovani na otroškem risanju. Cilj predstave je dotakniti se otrok - skozi izmišljeni dan deklice, ki riše - z likovnim izražanjem, ki ga avtorica razume kot enakovrednega govoru.

Dvodimenzionalne risbe se spreminjajo s pomočjo animacije v filmsko projekcijo. Skozi zgodbo nas s petjem, plesom in risanjem vodi Ivanka Mazurkijević, ki je hkrati glavni lik, pripovedovalka - komentatorka in risarka. S Stankom Kovačićem sta tudi avtorja glasbe v predstavi, scenografijo pa si je zamislila Željka Jordan.  Vstopnina: 2 evra

1. 8. 2010 ob 17.00 - Ljubljanski grad, Mini teater - Špela Poznič in Alenka Novšak, Sezamove poletne ustvarjalne delavnice; Presenečenje - hop iz klobuka skoči, kdo ... pa ne smemo povedati, sicer ni presenečenja. Otroci bodo med 17. in 18.30 vključeni v kreativni program Sezama v okviru Mini poletja, cilj delavnice pa je razvijati domišljijo ob strokovnem vodstvu Špele Poznič in Alenke Novšak. Vljudno vabljeni, zabavno bo. Vstop prost.