Premiera igrano-lutkovne predstave Avgusta

Exodos in Mini teater pripravljata premiero igrano-lutkovne predstave za otroke Dee Volarič Avgusta, v režiji Ivana Peternelja.
Igrajo in animirajo: Barbara Kukovec, Damjana Černe, Akira Hasegawa in Ivan Peternelj.

Premiera bo v soboto, 5. marca, ob 19. uri, v dovorani Mini teatra na Ljubljanskem gradu.
Ponovitvi: nedelja, 6. marca, ob 11. in 17. uri
.

V mladostni dobi je pri večini ljudi značilno postopno prebujenje,v katerem se začne posameznik počasi zavedati sveta in sebe. Otroštvo je obdobje velike čustvene intenzivnosti. Otrok med prilagajanjem zunanjemu svetu doživi nemalo psihičnih pretresov. Pravljice so prav gotovo prvi kontakt, kjer je dobro in zlo ubesedeno in kjer se etika začne vspostavljati na nezavedni ravni. Podobe in simboli pravljic so resnica nekega drugega sveta. To je svet otroške domišljije, kjer se bijejo prve psihične bitke, na poti do odraslega in dogovornega človeka. Če sta Trnuljčiča. in Sneguljčica praprispodobi za dušo evropejskega človeka, je Avgusta pravgotovo prapodoba notranje nature pogansko-slovanskega izročila in Hadaba njeno nasprotje, kot krvoločna, škodoželjna, in zlobna narava človeka, ki jo je treba ukrotiti.
Zgodba o Avgusti morda govori o procesu individualizacije fanta Blaža, ki se je v noči odpravil v svoj čarobni svet in tam srečal deklico ali pa morda o deklici Avgusti, ki je s svojo željo po svobodi priklicala dečka, da jo odreši temačne ujetosti. Na nek način gre za zgodbo o ljubezni. Civiliziran svet v katerem živi Blaž se sreča z naravo v čisti obliki, ki jo ponazarja Avgusta.