Mini teater vabi na premiero nove predstave SAPRAMIŠKA 2 - Sapramišja sreča, 28. 1. ob 18h

V Mini teatru, lutkovnem in dramskem gledališču za otroke in mladino, bomo 28. januarja 2011 ob 18. uri premierno uprizorili novo predstavo SAPRAMIŠKA 2 - SAPRAMIŠJA SREČJA. V predstavi, ki bo pravo doživetje tako za otroke od 3. leta starosti kot za odrasle in vse ljubitelje pravljic Svetlane Makarovič, bodo nastopili Vesna Zornik kot Sapramiška, Violeta Tomič kot Žabica Regica, Tadej Pišek kot Zajec, Svetlana Makarovič kot Šoja, Ljerka Belak kot Veverica Replja in Robert Waltl kot Kovač.

SAPRAMIŠKA 2 - Sapramišja sreča je nastala po istoimenski knjigi, ki jo je Svetlana Makarovič leta 2008 objavila pri založbi Miš , za oder pa jo je priredil igralec, režiser, lutkar in umetniški vodja Mini teatra Robert Waltl, hkrati tudi režiser uprizoritve. Glasbo, ki vključuje sedem novih skladb, je napisal Mitja Vrhovnik Smrekar.

Sapramišja srečaje nadaljevanje priljubljene pravljice o miški, ki tokrat išče srečo. Ko snežni metež podre njeno hiško, je namreč prepričana, da v življenju nima sreče. Obupana in jezna odžene prijatelje, ki ji ponudijo pomoč. Samo Regica se ne pusti odgnati in Sapramiški zaupa staro modrost: »Kadar si najbolj nesrečna, se spomni, da je vsak svoje sreče kovač.« Sapramiška sprva sicer sploh noče slišati za nobenega kovača, ampak kaj, če ima Regica prav? Odpravi se do kovačije na drugi strani gozda. Pot je polna nevarnosti in težav, ampak Sapramiška kljub temu varno prispe na cilj. V kovačiji vso noč kuje in kuje in naslednji dan se s srečo, ki si jo je skovala, odpravi domov. Na težave se ne ozira več, saj ve, da ima srečo! Doma jo čaka veliko presenečenje, kajti prijatelji so obnovili njeno kočico. Sapramiška tako spozna, da je prava sreča prijateljstvo, ki ga je treba kovati in skovati skupaj!