Mini teater gostuje na festivalu ZadarSnova v Zadru

V Zadru bo med 8. in 14. avgustom potekal 15. mednarodni festival sodobnega teatra Zadar sanj (Zadar snova). Slovenijo bosta na njem zastopala mednarodni gledališki projekt Via Negativa in Mini teater iz Ljubljane. Via Negativa bo predstavila Miting resnice, Mini teater pa se bo zadarskemu občinstvu ponovno predstavil z igro Ma & Al.

Mini teater se bo 9. avgusta predstavil z Ma & Al, ki je nastala v sodelovanju zagrebškim gledališčem Hotel Bulić. Režijo podpisuje Ivica Buljan, predstava pa temelji na besedilih Bernarda-Marie Koltesa in Jeromeja Davida Salingerja, v katerih je govora o razkroju neke ameriške družine.

Organizatorji so na nedavni novinarski konferenci po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina izpostavili še nastope skupine Santasangre iz Rima, gledališča Orian iz Pariza, teatra A Part iz Katovic ter kraljevega gledališča Zetski dom iz Cetinja.

Ob večerih bodo potekale filmske projekcije. Prikazali bodo izbor 34 kratkih filmov, in sicer z letošnjega puljskega filmskega festivala ter izbranih nominiranih filmov Evropske filmske akademije.