Velika Borštnikova nagrajenka 2011, Bartleby, pisar, na priznanem festivalu Sterijino pozorje v Novem Sadu

VELIKA BORŠTNIKOVA NAGRAJENKA 2011, BARTLEBY, PISAR, NA PRIZNANEM FESTIVALU STERIJINO POZORJE V NOVEM SADU.

Najslavnejša zgodba Wall Streeta znamenitega Hermana Melvilla in prejemnica vélike Borštnikove nagrade 2011 za najboljšo uprizoritev, konec maja tudi na priznanem festivalu Sterjino pozorje v Novem Sadu! Prejemnica nagrade za adaptacijo besedila, pod katero se je podpisal Miloš Lolić, in nagrade za oblikovanje zvoka Luke Ivanovića, je žirijo 46. Borštnikovega srečanja prepričala tudi z Igorjem Samoborjem, ki je prejel nagrado za najboljšo moško igro.

Največji in najpomembnejši stalni festival drame in gledališča z jasno definiranimi cilji, festival Sterijino pozorje  v Novem Sadu, letos že 57. leto zapored gledališko umetnost in dramsko književnost dviguje na še višjo raven, z eno svojih najboljših predstav in veliko Borštnikovo nagrajenko 2011 pa v Novem Sadu sodeluje tudi Mini teater.

28. maja ob 21. uri uprizoritev na Kamerni sceni Srbskega narodnega gledališča Sterijinega pozorja v mednarodni selekciji Krogi.

29. maja ob 12. uri Mini teater organizira tudi okroglo mizo z režiserjem in igralci v Srbskem narodnem gledališču.

Herman Melville

Koncept in režija: Miloš Lolić

Prevod: Polona Glavan

Igrajo:  Igor Samobor, Sandi Pavlin, Janez Starina, Miha Rodman, Tadej Pišek

Zvočna podoba: Luka Ivanović

Svetovalca na projektu: Bojana Denić in Igor Dobričić

Postdramska predstava za odrasle, študente in dijake.

Predstava traja 65 minut.

Več o veliki Borštnikovi nagrajenki 2011, Bartleby, pisar, si lahko preberete tukaj.

 

Predstava je nastala v okviru mednarodnega evropskega projekta »PNA 2«, ki ga sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.