V nedeljo na Mini poletje: Troglavi zmaj in princeske in razstava mehkih skulptur Dorimu, Punčka - več kot igrača

Mini poletje se je začelo, druga predstava že 14. mednarodnega festivala Mini teatra za otroke pa nas čaka že to nedeljo.

Še pred prvo nedeljsko predstavo vas vabimo tudi na otvoritev razstave mehkih skulptur Dorimu PUNČKA - VEČ KOT IGRAČA, ki bo v nedeljo, 1. 7.2012, ob 18.00 v grajski dvorani Mini teatra na Ljubljanskem gradu. Na razstavi, ki bo v okviru že 14. mednarodnega festivala za otroke, Mini poletje, od 1. julija 2012 pa vse do konca septembra na ogled v prostorih Mini teatra na Križevniški 1 in v grajski dvorani Mini teatra na Ljubljanskem gradu, bodo mehke skulpture Dorimu zaživele v svojih "univerzumih", ki jih je zasnovala in spletla neptunsko navdihnjena "Murva".

Kratkemu uradnemu delu bo sledila odlična lutkovna predstava Mini teatra, TROGLAVI ZMAJ IN PRINCESKE, zaključili pa bomo z malo pogostitvijo in prijetnim klepetom v družbi mavričnih Dorimu bitij.

Že uro pred predstavo, ob 17.00, pa vas vabimo tudi na brezplačno USTARJALNO DELAVNICO ZA OTROKE- METULJČKI IZ VOLNENE PREJE, ko bomo iz nepredene volne ustvarili majhne pomladno-poletne metuljčke, jih z vrvicami povezali na palice in ustvarili pisan mobile.

Veselimo se vaše družbe.

 

TROGLAVI ZMAJ IN PRINCESKE

Troglavi zmaj kralja poprosi za roko ene izmed njegovih hčerá. Kaj čaka princesko Jero, ki cele dneve kriči in tuli ter se le pritožuje, kaj odločno in pametno Bistro, in kaj se bo zgodilo z dobro in prijazno Milo? Vse in še več boste izvedeli v novi lutkovni predstavi Mini teatra.

Po motivih pravljice Milade Mašatove napisala Petronela Dušová.

Režija: Petronela Dušová

Igrajo: Katja Povše, Saša Pavlin Stošić in Klemen Janežič

Likovna zasnova: Miroslav Duša

Glasba: Peter Tarkay

Prevod: Anjuša Belehar

Lektorica: Maja Cerar

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let.

Predstava traja 40 minut.

Jezik: slovenščina

Lokacija: Dvorana Mini teatra na Ljubljanskem gradu.

 

Predstava je nastala v okviru mednarodnega evropskega projekta »Puppet Nomad Academy 2«, ki ga sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

      

 

O RAZSTAVI PUNČKA - VEČ KOT IGRAČA


Serija Dorimu ART predstavlja ključni mejnik v razvoju mlade znamke Dorimu, ki se je začela razvijati iz Zgodbe o mali Dorimu - pravljice za odrasle, ki je lansko jesen izšla kot zmagovalno delo na literarnem natečaju.


Zamisel, da bi iz punčk razvila mehke skulpture, se je porodila s spoznanjem, da se je začela vloga punčke Dorimu spreminjati: zaradi vedno bolj izpopolnjene in podrobne izdelave so punčke Dorimu postale več kot igrače in tako naročnikom po Sloveniji ter drugod po svetu krasijo police kot dekorativni unikatni izdelki. Kmalu se je rodila želja, da bi punčkam podarila tudi umetniško vrednost, kar je vodilo v razvoj serije Dorimu ART - serije dekorativnih mehkih skulptur, ki jih predstavljava na prvi tovrstni razstavi Punčka - več kot igrača. Izbira razstavnih skulptur je neposredno povezana z Zgodbo o mali Dorimu; v živo Vas bo namreč pozdravilo šest mavričnih vilinov, Zlata vila, sramežljivi čriček in ostali liki iz zgodbe, ki so zapustili varno zavetje knjižnih platnic.