Do zaključka 14. festivala Mini poletje le še nekaj dni!

Od zaključka že 14. mednarodnega festivala za otroke, Mini poletja, nas loči le še nekaj dni!

Že 14. mednarodni festival Mini poletje bomo zaključili to nedeljo, 2. septembra 2012, ob 18. uri na Ljubljanskem gradu s predstavo KO JE ŠLEMIL ŠEL V VARŠAVO LG Maribor.

Uro pred predstavo, ob 17.00, pa otroke čaka še zadnja izmed USTVARJALNIH DELAVNIC MINI POLETJA, ki jih je Mini teater v sodelovanju s KUD-om Sredina organiziral vsako poletno nedeljo.

Dan prej ne zamudite tudi predzadnje predstave MINI POLETJA!

V soboto, 1.  septembra ob 18. uri, prihaja k nam predstava GABI IN LETEČI DEDEK Gledališča lutk Ciroka z Madžarske, ko se vidimo v Mini teatru na Križevniški 1.

Vabljeni v našo družbo ta konec tedna, ko bomo skupaj z vami zaključili več kot 2-mesečni festival odličnih predstav tako Mini teatra kot lutkovnih gledališč s celega sveta - letos iz Nemčije, Estonije, Čila, z Madžarske in s Slovaške.

Tudi letos pa so vsako nedeljo festival spremljale vedno polne ustvarjalne delavnice za otroke.

Mednarodnifestival Mini poletje, ki poteka že od leta 1999,  postaja najodmevnejši in največji festival za otroke v Sloveniji,  v vseh Ietih pa si je pridobil tudivelik mednarodni ugled, dobre kritike strokovne javnosti in lep obisk gledalcev vseh starosti. Različni jeziki, različne Iutkovne tehnologije in različni pristopi k lutkovni umetnosti mednarodni festival Mini poletje zagotovo uvrščajo med dogodke, ki pripomorejo k bogatejši in še kakovostnejši kulturni podobi Ljubljane in Slovenije.

Mednarodni festival Mini poletje je nastajal v okviru mednarodnih evropskih projektov Puppet Nomad Academy 3, ki poteka pod vodstvom in koordinacijo Mini teatra, in Nomadi lepote, ki ju sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013).