Palčica in Sneguljčica na mednarodnem festivalu v Moskvi

Prva virtualna predstava na svetu, PALČICA in večkrat nagrajena SNEGULJČICA Mini teatra na mednarodnem festivalu v Moskvi!

Mini teatrova večkrat nagrajena kultna Sneguljčica in prva virtualna predstava na svetu, Palčica, se v začetku novembra odpravljata na gostovanje v Moskvo. Humorno preoblečena kultna Sneguljčica bratov Grimm se bo na Mednarodnem festivalu lutkovnega gledališča v Moskvi predstavila 2. novembra 2012 ob 19. uri, ena najlepših in najtankočutnejših Andersenovih pravlji, Palčica Roberta Waltla, v kombinacijiračunalniške animacije z lutkovno predstavo, pa bo v Moskovskem lutkovnem gledališču uprizorjena 4. novembra 2012 ob 13. uri.

Mednarodni festival lutkovnega gledališča v Moskvi, ki ga organizira kreativno združenje KultProjekt, bo potekal od 2. do 8. novembra 2012 in bo prvi tovrstni dogodek na področju lutkovnega gledališča. Zanimiv in raznolik program bodo oblikovale najboljše predstave lutkarjev tako iz Rusije kot od drugod, ki so na mnogih mednarodnih festivalih sodelovale že v preteklosti, Moskovski mednarodni festival pa bo zato kmalu in zagotovo postal eden večjih in pomembnejših dogodkov tako za obiskovalce kot tudi za vse sodelujoče.

Poleg Mini teatra, ki se bo predstavil s Palčico in Sneguljčico, se bodo na festival predstavili tudi Duda Paiva Company, Jordi Bertran Company, Estonsko državno Lutkovno in mladinsko gledališče, gledališče Matita ter gledališče Staffan Björklund. Predstave, ki so primerne za občinstvo vseh starosti, spremljal tudi zanimiv izobraževalni program, namenjen tako profesionalnim lutkovnim ustvarjalcem kot tudi vsem obiskovalcem, ki jih zanima lutkovno gledališče.

Več o obeh odličnih predstavah, Palčici in Sneguljčici, si preberite tudi na spletni strani Mini teatra.