Na Stol(čk)e Nika Goršiča bomo lahko ponovno sedli že 5. februarja!

Po fantastični januarski premieri, ko občinstvo do zadnjega kotička napolnjene dvorane Mini teatra Nika Goršiča z navdušenim aplavzom skoraj ni spustilo z odra, bomo naSTOL(ČK)E in pručko NIKA GORŠIČA sedli TUDI V FEBRUARJU!

»Obračun s slovensko gledališko sceno, s samim s seboj, v katerem smeha občinstva ne izzovejo ne preveliki čevlji in klovnovski klobuk izvajalca, temveč tudi podrobnosti iz anekdot, v katerih nastopajo večini premiernega občinstva znana imena velikanov slovenskega gledališča. Osebnoizpovedni šov, ki ni le zgodba o Niku Goršiču in ni le zgodba o Slovenskem mladinskem gledališču. Je tudi zgodba o nam skupnih vprašanjih, ki vznikajo, ko končnost in večnost dihata sočasno. Je obračun z življenjem. /.../ In ko padejo svetlikajoči se konfeti, ko z igrivo vztrajnostjo dovtipi izpod klovnovskega klobuka dvorano izzovejo k smehu, skozi razpoke komičnosti vdira misel o minljivosti trenutka. Ko se velike stvari nenadoma zazdijo majhne in majhne stvari za trenutek velike.«Saška Rakef RA Slovenija 1, 9.1.2013

Nova predstava Mini teatra, ironični rekviem STOL(ČK)I NIKA GORŠIČA PO E. IONESCU, se NA ODER MINI TEATRA NA KRIŽEVNIŠKI 1 vrača že naslednji torek, 5. FEBRUARJA ob20.00, in nato še 21. FEBRUARJA, prav tako ob20.00.

 


STOL(ČK)I

Niko Goršič po E. Ionescu

Režija: Nick Upper

Igrata: Niko Goršič in Amadeus Mozart

Dramaturgija: Ivica Buljan

Gib: Rosana Hribar

Scenografija: Nina Goršič

Kostumografija: Rosana Knavs

Video: Uršula Berlot

Oblikovanje luči: son:DA

Izbor glasbe: Niko Goršič

Citati po prevodu Alje Tkačev

 

Vodja tehnikov: Tilen Vipotnik

Tehnična ekipa: Tilen Vipotnik, David Cerar in Matej Primec

 

Lektura gradiv: Mateja Dermelj

Fotografije: Miha Fras

 

Ironični rekviem

Predstava za odrasle, študente in dijake

Trajanje predstave: 75 minut

 

Več o novi predstavi Mini teatra za odrasle, študente in dijake si lahko preberete in pogledate tukaj!