To soboto v Mini teatru nepozabna Zvezdica Zaspanka!

To soboto, 9. FEBRUARJA ob 17.00, v Mini teatru na Križevniški 1 nepozabna ZVEZDICA ZASPANKA FRANETA MILČINSKEGA - JEŽKA!

Je zvezda na nebu, ki uspava otroke, vodi mornarje po morju in pesniku pomaga najti pravilne rime. Ima dolge zlate lase in kličejo jo Zaspanka. Toda ker pogosto zaspi in v službo zamuja, na Zemlji povzroča zmedo. Otroci jokajo, mornarji ne najdejo poti, pesnik pa ne rime na besedo lonec.

Za kazen jo Mesec zato pošlje na Zemljo in na nebo se lahko vrne šele, ko dokaže, da je dovolj pametna. Ko jo komet Repatec pripelje na Zemljo, se zvezdica Zaspanka znajde sama med neznanimi ljudmi. Pot jo vodi čez semenj in mesto, kjer se potika tudi strašni razbojnik Ceferin, ki ima kamen namesto srca. Ko Ceferin izve, da ima deklica zlate lase, ji jih hoče ostriči in tako obogateti. To se ne zgodi, ker mu zaradi Zaspankine nedolžne dobrote namesto kamna v prsih začne biti srce. In komet Repatec Zaspanko odpelje nazaj na nebo. 

»Proti pričakovanjem so tudi raznovrstne lutke, še posebej naslovne junakinje in njenih prijateljic, kolegic zvezdic na nebu ter poleg njih vsaj še slavnega zvezdnega pismonoše Kometa Repatca, ki v likovni zasnovi Roberta Smolika in prav tako raznovrstni animaciji igralcev Maruše Majer v alternaciji z Nino Ivanišin pa Tadeja Piška in Igorja Štamulaka dobesedno žarijo, svetijo in letajo naokoli, predvsem pa učinkujejo vizualno obenem popolnoma figuralno in kot da občutno abstraktno. A povrh vsega so duhovite lutkovne domislice, na primer da razbojniku Ceferinu tako rekoč dobesedno pade kamen od srca, ki nato začne biti.« Uroš Smasek, Proti vsem pričakovanjem; Večer, 13.12.2012

Več o nepozabni Zaspanki Ježka in Mini teatra si preberite tukaj!