V Mini teatru Radko Polič Rac, Svetlana Makarovič, Zvezdana Novaković in Bossa de Novo!

TRIJE ČUDOVITI VEČERI

V MINI TEATRU NA KRIŽEVNIŠKI 1!

 

V februarju, marcu in aprilu nas v Mini teatru na Križevniški 1 čakajo kar trije čudoviti večeri! Prvi že ta petek, naslednji takoj v začetku marca in tretji le dober mesec kasneje, sredi aprila.

 

FEBRUARJA LITERARNI VEČER DANILA KIŠA IN RADKA POLIČA RACA

V Mini teatru potekajo priprave na dva velika in, verjamemo, pomembna literarna večera. Prvi, ta petek, 22. FEBRUARJA ob 20.00, bo posvečen velikemuDANILU KIŠU, antologijo francoske erotične poezije, BORDEL MUZ v izboru in prevodu Danila Kiša, pa nambo predstavil igralec RADKO POLIČ RAC.Naslov Bordel muz je Danilo Kiš prevzel iz naslova zbirke francoskega pesnika Clauda le Petita, ki so ga, starega le 24 let, sežgali na grmadi v Parizu 1662. Obsojenega zaradi poezije in zlasti "zmerjanja" kardinala Mazarina.

 

MARCA BRAZILSKI GLASBENI IZRAZI

Po velikem navdušenju konec decembra, ko je bila dvorana Mini teatra premajhna za vse, ki so jim želeli prisluhniti, pa se v nedeljo, 3. MARCA ob 20.00, na oder Križevniške 1 ponovno vrača BOSSA DE NOVO, edina slovenska zasedba, ki se ukvarja z brazilskimi glasbenimi izrazi. Čaka nas večer jazza, zmeraj znova novih glasbenih trendov, bossanove, zmesi afrobrazilskih glasbenih tradicij, sambe in cool jazza z zahodne ameriške obale. Enigmatična, v vseh pogledih asimetrična glasba v različnih jezikih, zlasti pa v samoumevni, večinoma neznani portugalščini, z virtuozno harmoniko in nepredvidljivimi tolkali, vrhunskih slovenskih instrumentalistov in skladateljev in nekaj prosvetljenih bossanovističnih absolutistov: PRIMOŽA VITEZA, MITJE VRHOVNIKA SMREKARJA, ALJOŠE KOSORJA in MARKA GREGORIČA.

 

APRILA LOVEC NA LJUDI SVETLANE MAKAROVIČ IN ZVEZDANE NOVAKOVIĆ

V petek, 12. APRILA ob 20.00, v Mini teatru na Križevniški pripravljamo tudi literarno-glasbeni večer SVETLANE MAKAROVIČ in vokalistke ZVEZDANE NOVAKOVIĆ, LOVEC NA LJUDI. V večeru s harfo se bodo verzi poezije Svetlane Makarovič prepletali z dvema prazvokoma - zvokom vokala in zvokom arhaičnih strun iz grla ter izpod prstov mlade vokalistke in glasbenice Zvezdane Novaković.