Mini teater na Festivalu Lent v Mariboru!

MINI TEATER NA FESTIVALU LENT V MARIBORU!

 

USPEŠNICA SVETLANE MAKAROVIČ IN MINI TEATRA, PEKARNA MIŠMAŠ,

TER LUTKOVNA NOVITETA PREJŠNJE SEZONE, TROGLAVI ZMAJ IN PRINCESKE,

V PARKU DOŽIVETIJ!

 

PONEDELJEK, 24. JUNIJ, OB 18.00

LOKACIJA: FESTIVAL LENT, MARIBOR (PARK DOŽIVETIJ)

PEKARNA MIŠMAŠ

Ali veste, kako dobri pek Mišmaš peče kruh in kaj je skrivnost pekarne, ki slovi po vseh sosednjih vaseh? Zgodba Svetlane Makarovič o dobroti skromnega peka Mišmaša, ki revnim in otrokom daje kruh tudi zastonj, o zlobni in jezični Jedrt, ki hoče za vsako ceno izvedeti, kako Mišmašu uspe speči tako dober kruh, in ubogem mačku, ki ga Jedrt tako izkorišča, da se končno odloči ostati kar pri Mišmašu, je zaživela v novi lutkovni uspešnici Mini teatra! Predstavo posvečamo veliki lutkovni umetnici Bredi Vintar Hrovatin ob njenem 80. rojstnem dnevu.

 

»Vrhunska uprizoritev. Z razkrivanjem napak in pomanjkljivosti družb pa tudi družbeno pereča. V zgodbi spletkarjenje, ki prežene peka Mišmaša, v resničnosti pa tiste, ki odstopajo od povprečja, večina ali pa vplivna manjšina (tudi politična!) žal vse prevečkrat izžene, izloči.« Uroš Smasek, Večer

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od treh let

Predstava traja 50 minut.

Več o predstavi si lahko preberete in pogledate tudi tukaj!

 

TOREK, 25. JUNIJ, OB 18.00

LOKACIJA: FESTIVAL LENT, MARIBOR (PARK DOŽIVETIJ)

TROGLAVI ZMAJ IN PRINCESKE

Troglavi zmaj kralja poprosi za roko ene izmed njegovih hčerá. Kaj čaka princesko Jero, ki cele dneve kriči in tuli ter se le pritožuje, kaj odločno in pametno Bistro, in kaj se bo zgodilo z dobro in prijazno Milo? Vse in še več boste izvedeli v odlični lutkovni predstavi Mini teatra!

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od treh let

Predstava traja 40 minut.

Več o predstavi si lahko preberete in pogledate tudi tukaj!