Do otvoritve Mini poletja le še malo!

DO OTVORITVE FESTIVALA MINI POLETJE

LE ŠE MALO!

 

V SOBOTO, 29. JUNIJA 2013, ZAČNEMO OB 10.00 DOPOLDNE TER NADALJUJEMO V POPOLDNE IN VEČER! IN NATO VSE DO 1. SEPTEMBRA!

 

NA DAN OTVORITVE NAS ČAKAJO KAR 3 PREDSTAVE IN TUDI USTVARJALNE DELAVNICE!

Ob 10.00 100. svečana ponovitev mednarodno večkrat nagrajene Sneguljčice, ob 18.00 250. svečana ponovitev Obutega Mačka, na obisk z Madžarske pa ob 16.00 prihaja tudi Sedmeroglava vila! Med predstavami ne bodo manjkale niti ustvarjalne delavnice v sodelovanju s KUD-om Sredina, dogajanje pa bo pestro ves dan, saj bo vzporedno z otvoritvijo potekal tudi Dan križevniškega soseda!

 

PREMEIRA SAPRAMIŠKE V FLAMŠČINI

Mini poletje, že 15. mednarodni festival Mini teatra za otroke, ki bo potekalo od 29. junija pa vsedo 1. septembra 2013,  bo pestro tudi v nadaljevanju! Tako že v nedeljo, 14. julija, ob 18.00 v Mini teatru na Ljubljanskem gradu pripravljamo tudi premiero Sapramiške Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla, ki bo tokrat zaživela v flamščini!

 

NA OBISKU V DOMU UPOKOJENCEV TABOR

V nedeljo, 18. avgusta, bo Mini poletje obiskalo tudi starejše občane v ljubljanskem Domu upokojencev na Taboru, kjer bo ustvarjalnim delavnicam ob 15.30 sledila tudi predstava O travniku, metuljih in rožni vili Teatra Neline s Slovaške (ob 16.30).

 

ODLIČNE TUJE PREDSTAVE IN POSEBEN POKLON HRVAŠKI GLEDALIŠKI IN LUTKOVNI UMETNOST ZA OTROKE

Poleg predstav Mini teatra bodo na sporedu tudi gostujoče predstave iz Belgije, s Češke, Slovaške, Madžarske, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške, letošnji festival Mini poletje v Ljubljani pa ob vstopu Republike Hrvaške v Evropsko Unijo skozi predstavitev njihovih igralcev, predstav, avtorjev in ostalih gledaliških ustvarjalcev še posebej posvečamo predstavitvi hrvaške gledališke in lutkovne umetnosti za otroke.

Mednarodni festival letos tako zaključujemo z dvema dnevoma predstav hrvaških ustvarjalcev. V soboto, 31. avgusta, nas ob 11.00 v Mini teatru na Križevniški tako čaka Pekarna Mišmaš ZeKaeM-a (Zagrebačko kazalište mladih) v režiji Roberta Waltla, ob 18.00 pa bo v SNG Drama Ljubljana na sporedu ZeKaeM-ov Grdi raček, prav tako v režiji Roberta Waltla. Na zadnji dan, 1. septembra, se bo ob 11.00 v Mini teatru na Križevniški hrvaškemu Grdemu račku pridružil tudi Grdi raček, ki pod režijsko taktirko Roberta Waltla nastal v koprodukciji Mini teatra in Pozorišta lutaka Mostar, festival pa ob 18.00 v SNG Drama Ljubljana zaključujemo z lansko Waltlovo režijo, Čudovite dogodivščine vajenca hlapiča Lutkovnega gledališča Split.

 

ČAKA NAS TOREJ NOVO NEPOZABNO POLETJE!

 

Več o Mini poletju in Dnevu križevniškega soseda!