Zapiranje ljubezni-predpremierno na Silbi in Zadru, kmalu na Ptuju in v Ljubljani

Na otoku Silba poletne priprave na našo prvo premiero ZAPIRANJE LJUBEZNI z Ivico Buljanom, Pio Zemljić in Markom mandićem- zagotovo predstava, ki je ne želite zamuditi- v Mini teatru že od 28. avgusta 2012- zagotovite si vaše vstopnice!
Zapiranje ljubezni
Prva stran >> Program >> Post-dramsko gledališče >> Novitete >> Zapiranje ljubezni
Izjemen tekst francoskega dramatika mlajše generacije Pascala Ramberta v režiji Ivice Buljan z izjemnima igralcema Pio Zemljič in Markom Mandićem. Predstava, ki je nočete zamuditi!

Pascal Rambert: ZAPIRANJE LJUBZNI

Prevod: Suzana Koncut

Režija: Ivica Buljan

Dramaturg in asistent režije: Robert Waltl

Kostumi: Ana Savić Gecan

Igrata: Pia Zemljič in Marko Mandić

Oblikovanje prostora in zvoka: son:DA

Koprodukcija: Mini teater Ljubljana, Mestno gledališče Ptuj, Novo kazalište Zagreb in Zadar snova

Za pomoč pri izvedbi projekta se zahvaljujemo Francoskemu inštitutu v Sloveniji.

 


Kaj se zgodi, ko zaljubljenost mine in ljubezen izgine? Kaj narediti, ko dve osebi nista več za skupaj? Ko ne moreta ali ne želita biti več v odnosu? Zapiranje ljubezni je konec zgodbe. Zgodbe o paru, ki poskuša končati in zapreti skupno zgodbo. Odlična igralca Pia Zemljič in Marko Mandić, par tudi izza odra, bosta na odru zaključevala svoj ljubezenski in partnerski odnos. Ženeta ju bes in skrajna sila, da se razideta. Lika, ki skozi jezik in gibanje med seboj gradita bodečo žico iz besed, se bosta poskusila rešiti iz vrtinca, v katerega ju je potegnilo in v katerega vlečeta drug drugega.

Čakata nas dva monologa, ki se medsebojno ne moreta prekiniti. Dva ločena toka besed, ki ne bi prenehale teči, če se ne bi nenadoma pojavili otroci. »Globoko v sebi čutim, da gre za plesno predstavo,« je rekel avtor besedila Pascal Rambert. In na neki način to ples tudi je - duševni ples, ki na plano prinaša tisto nevidno gibanje duše. In tudi živcev.