Nova lutkovna in ustvarjalna nedelja Mini poletja!

TO NEDELJO, 25. AVGUSTA, NAS ČAKA NOVO LUTKOVNO IN USTVARJALNO POPOLDNE MINI POLETJA!

 

V MINI TEATRU NA LJUBLJANSKEM GRADU BOMO OB 17.00 S KUD-OM SREDINA USTVARJALI BAKRENE KROŽNIČKE, OB 18.00 PA NAS ČAKA ŠE GOSTUJOČA PREDSTAVA BUDULÍNEK GLEDALIŠČA NAIVNÍ DIVADLO LIBEREC S ČEŠKE!

 

OB 17.00: USTVARJALNE DELAVNICE

BAKRENI KROŽNIČKI

Samo bo pokazal, da kladivo ne služi le zabijanju žebljev, ampak je sijajno orodje za oblikovanje bakra. V delavnici se boste srečali z dragoceno kovino, ki velikokrat krasi rob strehe in poskrbi, da voda z nje odteče na pravo mesto. Samo vas bo vpeljal v skrivnostno kovanje bakra, iz katerega boste lahko izdelali majhne podstavke, krožničke ali svečnike.

 

OB 18.00: BUDULÍNEK

Nekoč je živel majhen deček po imenu Budulínek. Na žalost ni imel staršev in zato je ostal sam z dedkom in babico. Toda z njim sta imela res velike težave, saj ju nikoli ni poslušal! Zato ni čudno, da je zašel v težave, ko je, kljub opozorilom, naj vrata ostanejo zaklenjena, noter spustil zahrbtno lisico. Ta pa je takoj izkoristila priložnost, zagrabila Budulíneka in zbežala v svoj brlog. Kdo ve, kaj bi se zgodilo, če se dedek in babica skupaj s sosedi ne bi podala na reševalno akcijo! To je zgodba o poslušanju. O malem dečku, ki ne posluša, o njegovih babici in dedku, ki ne slišita, ter zviti in zlobni lisici, ki sliši vse. Zakaj je tako in kaj iz tega sledi, pa bomo izvedeli v očarljivi predstavi, polni iskrivih šal, živahne glasbe in lutkovnih poslastic.

 

Vít Peřina

Režija: Míša Homolová

Igrata: Míša Homolová in Filip Homola

Produkcija: Naivní divadlo Liberec (Češka)

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 5 let

Trajanje: 40 min

Jezik: češčina

 

Celoten program festivala Mini poletje si lahko pogledate tukaj!