V Mini teater bo pripeljala Ponorela lokomotiva Male drame!

NA GOSTOVANJU V MINI TEATRU

V PETEK, 4. OKTOBRA 2013, SE BO V MINI TEATER NA KRIŽEVNIŠKI 1 PRIPELJALA OB 20.00 PONORELA LOKOMOTIVA MALE DRAME

»Krik proti apatičnosti, proti življenjskim in gledališkim konvencijam ter korak proti zatiranju svobode individualnosti, ki smo jim zadnje čase priče na vsakem koraku.«

Strojevodja in kurjač, Janez Škof in Aljaž Jovanović, ki ju žene nenavadna in skrivnostna strast, skleneta, da bosta z nezaslišano hitrostjo pognala svojo parno lokomotivo čez vse razumne omejitve, postaje in signale. Rada bi doživela vznemirljivi vrhunec hitrosti in zanosa in videla, kako je na drugi strani. Izkaže pa se, da nista navadna železničarja, temveč razvpita zločinca, ki sta se izmaknila roki pravice.

Ponorela lokomotiva se začenja kot dramska predstava v slogu psihološkega realizma, ki uprizarja subtilne odnose, iz katerih vsake toliko udarjajo nabrušene replike. Prikazuje nam sliko ujetega, nepristnega življenja, hkrati pa tudi podobo gledališča, v katerem nezadržno narašča napetost, ki jo Ponorela lokomotiva mora sprostiti, da bi lahko razvila svoj metafizični potencial.

Predstava, ki je bila izbrana med 10 tekmovalnih predstav letošnjega Festivala Borštnikovo srečanje.

Priznanje Združenja dramskih umetnikov Slovenije za umetniške dosežke za leto 2012 Aljažu Jovanoviću.

 

Prva slovenska uprizoritev

Stanisław Ignacy Witkiewicz

Režiser: Jernej Lorenci

Igrajo: Janez Škof, Aljaž Jovanović, Maja Sever, Tina Vrbnjak Matija Rozman, Nina Ivanišin, Petra Govc, Zvone Hribar, Gorazd Logar/ Boris Mihalj, Andrej Nahtigal, Katja Levstik/ Vanja Plut, Giovannino Raffanelli k.g.

Prevajalka: Darja Dominkuš

Skladatelj: Branko Rožman

Dramaturginja: Eva Kraševec

Scenograf: Branko Hojnik

Kostumografinja: Belinda Radulović

Koreograf: Gregor Luštek

Oblikovalec luči: Pascal Mérat

Lektorica: Tatjana Stanič

Asistentka režiserja: Eva Kokalj

 

Vstopnice: dijaki, študenti in upokojenci 8 €, odrasli 15 €

Več o predstavi si lahko preberete in pogledate tudi tukaj!

 

Vstopnice si lahko zagotovite na blagajni Mini teatra na Križevniški 1 (med delovniki med 9. in 16. uro ali uro pred predstavo), na www.mojekarte.si in na Petrolovih črpalkah.