Ta teden Mini četrtek s Palčico!

NOVOST SEZONE - MINI ČETRTKI ZA OTROKE!

ČERTEK JE IDEALEN DAN ZA MINI TEATER NA KRIŽEVNIŠKI 1

 

Preživite četrtkove popoldneve v svetu pravljic, domišljije, lutk in gledališča! Z novo sezono v Mini teatru na Križevniški uvajamo tudi četrtkove predstave za otroke.

 

TA ČETRTEK: PRVA VIRTUALNA PREDSTAVA NA SVETU, PALČICA

KOMBINACIJA RAČUNALNIŠKE ANIMACIJE Z LUTKOVNO PREDSTAVO

Pred nami je zadnji oktobrski četrtek, 24. OKTOBER OB 17.00, s prvo virtualno predstavo na svetu, PALČICO.

Ena najlepših in najtankočutnejših Andersenovih pravljic nasploh pa se kot kombinacija računalniške animacije z lutkovno predstavo v Mini teater na Križevniško 1 vrača nato že sva dni kasneje - v soboto, 26. OKTOBRA OB 17.00.

Zgodba o deklici Palčici, ki zaradi svoje nežnosti in krhkosti doživlja različne usode, iz katerih s svojo srčnostjo in ljubeznijo vedno najde pravo pot. Andersenove pravljice zmeraj govorijo o iniciacijskem procesu, potovanju, ki ga mora človek narediti, da se reši iz težav. Na koncu je nesreča Palčice nagrajena.

Dogajanje v virtualnem računalniškem okolju, ko pravljični junaki na platnu oživijo, otroci pa s pomočjo animatorja in ob pomoči občinstva rešujejo glavno junakinjo iz zapletenih situacij in predstavo tako tudi sami aktivno soustvarjajo. Vsaka situacija je sestavljena iz dveh ali več različnih rešitev. Otroci skupaj z animatorjem določijo potek in izberejo značaje za ustrezno situacijo. Vsa pravljica je strukturirana kot igra z močnim poudarkom na kreativnem skupinskem delu. Pravilna rešitev in odločanje znotraj posameznih situacij pa pomensko vrednost klasične lutkovne predstave še nadgrajuje z vpeljevanjem izobraževalno- didaktičnega elementa. Ker pa avtorji predstave želijo približati delovanje zahtevne tehnologije otrokom, se otroci po predstavi lahko sami preizkusijo v vlogi animatorjev in obudijo v življenje glavne junake pravljice.

Odprtost in gnetljivost virtualnega prostora omogoča Andersenovi pravljici bogato kreativno okolje, komunikacija med platnom in najmlajšimi pa navdušuje tako starše kot tudi stroko.

Robert Waltl je predstavo do sedaj odigral v slovenščini, hrvaščini, angleščini, nemščini, italijanščini, španščini, francoščini, flamščini, poljščini, romunščini, češčini, turščini, madžarščini, litvanščini, srbščini, farsiju (Iran), urduju (Pakistan) in hebrejščini (Izrael).

Z Mini četrtki za otroke pa nadaljujemo seveda tudi v november, december, januar in tako vse do konca sezone!

 

Hans Christian Andersen

Avtorja koncepta: Darij Kreuh in Tadej Fius

Režiser in igralec: Robert Waltl

Likovna podoba: Ana Košir

Glasba: Špela Avsenak

Dramaturg: Ivica Buljan

Produkcija: Forum Ljubljana

Koprodukcija: Cankarjev dom

Distribucija: Mini teater, Ljubljana

 

Virtualna lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let.

Predstava traja 45 minut

Vstopnice: otroci do 12. leta 6 €, odrasli 8 €

 

Več o preostalem zanimivem oktobrskem programu Mini teatra si lahko preberete tukaj.