Mini četrtek z zabavno Mizico, pogrni se!

NOVOST LETOŠNJE SEZONE- MINI ČETRTKI ZA OTROKE!

ČETRTEK JE IDEALENDAN ZA MINI TEATER NA KRIŽEVNIŠKI1

 

Preživite četrtkove popoldneve v svetu pravljic, domišljije, lutk in gledališča! Z novo sezono v Mini teatru na Križevniški uvajamo tudi četrtkove predstave za otroke.

 

TA ČETRTEK, 7. NOVEMBRA, OB 17.00 ZABAVNA MIZICA, POGRNI SE

Z DUHOVITIMA ALJAŽEM JOVANOVIĆEM IN JOSEOM!

LOKACIJA: MINI TEATER, KRIŽEVNIŠKA 1

 

V predmestju je stala hiša, v kateri so živeli očka, sin Miha in koza, ki je vedno lagala. Miha, ki je bil zaljubljen v Marjetko, si je nekega dne prislužil čarodejno mizico, zlato ovco in gorjačo, ki kaznuje tatove in lažnivce, zato …

Klasična pravljica, ki velja za eno najlepših in najbolj priljubljenih na svetu, v duhoviti in samosvoji posodobitvi češkega režiserja Mareka Bečke.

Odlični mladi igralec Aljaž Jovanović  in znani glasbenik Jose z energično sodobno glasbo in v živo izvajanimi songi ustvarjata  nepozabno predstavo.

»Bečkova odrska priredba postavlja protagoniste Grimmove pravljice v današnje razmere globalnega potrošništva in v njih prevladujočega skrajnega egoizma posameznikov, v katerih se prvinsko naivno dobrodušni in zaupljivi sin Miha šele s čarobno gorjačo nazadnje ustrezno oboroži in hkrati tudi odrešilno osvesti za znosnejše sožitje z vsakršnimi goljufi in tatovi.« Slavko Pezdir, Delo 2008

 

Več o predstavi si lahko pogledate in preberete tudi tukaj!