V Mini teater prihaja Mahmud v režiji Petra Srpčiča!

V MINI TEATER NA KRIŽEVNIŠKO 1 TA PETEK, 15. NOVEMBRA, OB 20.00 PRIHAJA MAHUMUD V REŽIJI PETRA SRPČIČA

To ni zgodba o veri, to ni zgodba o politiki, to je zgodba o malem fantu po imenu Mahmud, o tem, kako je skupaj s svojimi starši prišel med nas.

V predstavi stopita pred šolski razred mož in žena, starša fanta po imenu Mahmud, ki sta prišla prosit sošolce, da njunega sina sprejmejo takšnega, kot je - z njegovo kulturo, navadami, običaji.

Skozi njuno pripoved se na človeški in pretresljiv način slika zgodba o ljudeh, ki so prisiljeni zaradi krutih in nečloveških okoliščin, s katerimi se ti ljudje soočajo v svojih domovinah, bežati iz svojega rojstnega kraja in se znajdejo v okolju, ki jim ni domače, kjer živijo ljudje na način, ki jim je tuj.  Kaže se človeški obraz množice beguncev, ki v strahu za svoje življenje in v upanju na boljši jutri prihajajo med nas. Ko iz dneva v dan spremljamo poročila, ki nam govorijo o nasilju in grozotah in nam obraze ljudi spreminjajo v številke, se izgublja prav ta, človeška plat zgodbe in v nas nastaja potujitev, njihove zgodbe pa postanejo zgolj novice na televiziji. Zato je še kako pomembno je videti in razumeti, da so tudi oni ljudje, ki kljub drugačni kulturi in navadam nosijo v svojih srcih upanje na srečo, željo po svobodi, po človeka dostojnem življenju.

Za temi številkami se skrivajo ljudje, njihovi obrazi, njihove oči, polne solz in upanja. V tem pogledu so Reza, Maryam in Mahmud tisti, skozi oči katerih bomo poskušali razumeti in začutiti usodo teh neštetih obrazov. Mahmud je lahko namreč kdor koli iz neskončne množice otrok, ki po svetu trpijo pomanjkanje in nasilje.

 

Baggard theater

MAHMUD

Režija: Peter Srpčič

Igrata: Iuna Ornik, Simon Šerbinek

Produkcija: Mestno gledališče Ptuj

Koprodukcija: Mini teater

 

Predstava za odrasle, študente in dijake

Trajanje: 90 min

Vstopnice: dijaki, študenti in upokojenci 8 €, odrasli 15 €