V Mini teatru končan drugi MINIFEST!

V MINI TEATRU KONČAN DRUGI MINIFEST

MINIFEST je nova akcija Mini teatra, ki je letos potekala drugič. Pretekli konec tedna, od 28. novembra do 1. decembra, se je v prostorih na Ljubljanskem gradu in v rezidenčni hiši na Križevniški ulici odvijal bogat program, ki je vključeval predstavitev predstav otroškega programa (Sneguljčica, Palčica, Pekarna Mišmaš in Zvezdica Zaspanka) ter postdramskega programa (Zapiranje ljubezni, Macbeth after Shakespeare, Ma and Al in Divjad).

V okviru MNIFESTA je bila uprizorjena tudi premiera madžarsko-hrvaško-slovenske koprodukcije Roberto Zucco ter gostovanje dveh neodvisnih hrvaških gledališč, performans po Antoninu Artaudu režiserke Senke Bulić in Victimize #1 skupine Fraktal Falus iz Splita.

Mini teater je gostil režiserje, producente, profesorje in trenerje iz Nemčije, Belgije, Italije, Grčije, Cipra, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Madžarske, Srbije in Estonije. Tri evropske mreže sofinancirane s strani EU Lutkovna nomadska akademija, Eksperimentalna gledališka akademija in PAIR (Performing Artist in Residence) pa so v Mini teatru v okviru MINIFESTA izpeljale svoje redne sestanke.

Udeleženci in obiskovalci so sodelovali tudi na okroglih mizah na temo Postdramsko gledališče, dvajset let pozneje, ki jih je moderirala mlada režiserka Tjaša Črnigoj. Pri temah Onkraj dejanja, (Ne več)dramski gledališki tekst, Glas telesa in Politično postradmskega sta sodelovala italijanska teatrologa Giorgo Zurcu in Andrea Paccioto, grški režiser Dimitris Tsiamis, Svetlana Slapšak, Aldo Milohnić, Tanja Zgonc, režiserja Ivica Buljan in Robert Waltl, igralec Marko Mandić ter mladi dramaturgi z AGRFT-ja in Filozofske fakultete. V vzdušju odprte razprave smo v štirih dneh analizirali nove gledališke prakse in jih primerjali s tistimi, iz šestdesetih in sedemdesetih let.

Tržaški Il Piccolo je objavil veliko prispevek o MINIFESTU z naslovom "Weekend con MINIFEST a Lubiana superstar il regista croato Buljan", namen Mini teatra pa je takšno manifestacijo v kombinaciji gledaliških izvedb, diskusij, razstav in DJ-partyja pripraviti vsako leto.

Izjemen obisk publike in strokovne javnosti na vseh dogodkih potrjuje velik interes za tovrstne dogodke, vse razprodane predstave v Mini teatru pa kvaliteto ustvarjanja ekipe Mini teatra.

 

ZANIMIVO DOGAJANJE MINIFESTA 2013 JE SPREMLJALA TUDI VIDEOEKIPA!

Oglejte si izbrane videoposnetke MINIFESTA 2013!

MINIFEST 2013 – POSTDRAMSKI PROGRAM

MINIFEST 2013 – PROGRAM ZA OTROKE IN MLADINO

PRVI DAN MINIFESTA 2013

NA MINIFESTU 2013

NA MINIFESTU 2013, ZAKLJUČEK

PREMIERA ROBERTA ZUCCA V REŽIJI IVICE BULJANA V MINI TEATRU, LJUBLJANA

OKROGLE MIZE MINIFESTA 2013

KRATEK MINI TEATER VIDEO

 

Več IZ MEDIJEV!