Ta vikend dva obiska dedka Mraza!

ČAKA NAS PRAZNIČNI KONEC TEDNA!

TA VIKEND V MINI TEATRU NA LJUBLJANSKEM GRADU KAR DVE PREDSTAVI Z OBISKOM DEDKA MRAZA!

VSEM ZNANA IN PRILJUBLJENA PRAVLJICA, TRIJE PRAŠIČKI (tokrat izjemoma v Hribarjevi dvorani Ljubljanskega gradu), IN OBNOVLJENA USPEŠNICA MINI TEATRA IZ 2001, ŽABJI KRALJ (v dvorani Mini teatra)!

Zagotovite si vstopnice čim prej! Starši, stari starši in spremljevalci, ne pozabite prinesti s seboj darila, s katerim bo dedek Mraz lahko razveselil vašega malčka. Več informacij tudi na 041 314 414.

 

TRIJE PRAŠIČKI

SOBOTA, 14. DECEMBER 2013, OB 17.30

Znana klasična pravljica o treh prašičkih, njihovem prepiru o materialu za hiške in prepirih z volkom je postala podlaga za različna obdelovanja po vsem svetu. Tudi Pavel Polak, eden najbolj znanih čeških lutkovnih režiserjev, priznan po vsej Srednji Evropi, je sprejel izziv in na povabilo Mini teatra priredil besedilo, namenjeno naši najmlajši publiki.

 

Besedilo po angleški ljudski pravljici: Pavel Polak

Režija: Pavel Polak

Igrajo: Peter Harl/Miha Rodman, Luka Cimprič in Vesna Vončina

Prevod: Majda Potrata

Likovna zasnova in izdelava lutk: Jaroslav Milfajt

Glasba: Vitezslav Hadl

Izdelava scene: Slavko Rakuša

Stilist: Iztok Šostarec

Lektorica: Mateja Dermelj

Oblikovanje luči in zvoka: Tilen Vipotnik

 

Vodja tehnikov: Tilen Vipotnik

Tehnična ekipa: Tomaž Grubelnik in Tilen Vipotnik

 

Gledališko-lutkovna predstava za otroke, starejše od treh let

Predstava traja 35 minut

Vstopnice za predstavo z obiskom dedka Mraza: 15 €

 

ŽABJI KRALJ                  

NEDELJA, 15. DECEMBER 2013, OB 17.00

Zgodba o princesi, ki ji v kalni mlaki izgubljeno zlato žogico vrne žabec, v zameno pa želi princesino ljubezen, temelji na vedno aktualni temi sklepanja kompromisov. Sporočilo pravljice, namenjeno malim princeskam, kaže na možnost gledanja dogodkov z različnih zornih kotov, saj lahko včasih tudi v stvareh, ki se nam sprva zdijo grde, s potrpežljivostjo odkrijemo lepoto.

Velika uspešnica Mini teatra, ki je doživela že več kot 200 ponovitev v Sloveniji, na Hrvaškem, Avstriji, Italiji, Belgiji in na Madžarskem, je v sezoni 2013/14 obnovljena. Tokrat je zaživela v režiji Roberta Waltla in z igralcem Tadejem Piškom, občinstvu Mini teatra znanem že po odličnih vlogah v Sapramišmki 2 - Sapramišji sreči in Pekarni Mišmaš Svetlane Makarovič, Zvezdici Zaspanki Franeta Milčinskega - Ježka ter Tristanu in Izoldi madžarskega režiserja Zoltána Balázsa.

Lutkovno predstavo smo že leta 2001 pripravili skupaj s priznanimi bolgarskimi lutkovnimi umetniki: med njimi je režiser Slavčo Malenov, ki ga ljubljanska otroška publika pozna po predstavah Kalif Štrk, Lev brez repa, Majhnica inMini cirkus. Malenov je diplomant lutkovne režije na Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost, ki je kasneje opravil še specializacijo na Internacionalnem lutkovnem inštitutu Charleville-Mezieres v Franciji. Sodeluje s številnimi lutkovnimi gledališči v Bolgariji in tujini, od leta 1993 pa med drugim predava na bolgarski Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost. Lutke je poslikala Silva Bačvarova, diplomantka scenografije na sofijski Državni likovni akademiji. Delala je v Plovdivskem državnem lutkovnem gledališču, danes pa dela kot scenografka v gledališču Atelie 313 in poučuje na Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost v Sofiji. Avtor scenografije je in likovne zasnove je Vasill Rokomanov, prav tako diplomant scenografije na sofijski Državni likovni akademiji. Bil je oblikovalec revije Society and Law, od leta 1002 pa dela kot scenograf Alelieja 313 ter poučuje scenografijo na Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost v Sofiji. kot scenograf sodeluje s številnimi gledališči in lutkovnimi gledališči.

 

Besedilo po bratih Grimm: Vesselin Boidev

Režija: Slavčo Malenov

Režija obnove 2013: Robert Waltl

Igra: Tadej Pišek

Poslikava lutk: Silva Bačvarova

Glasba: Vladimir Džambazov

Scenografija in lutke: Vasill Rokomanov

Prevod: Viktorija Menkadžijeva

Koprodukcija: Mini teater Ljubljana in SSG Trst

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let, še posebej jo priporočamo za vrtce in nižjo stopnjo osnovne šole

Vstopnice za predstavo z obiskom dedka Mraza: 15 €