Prevajalec:
Zlatko Wurzberg

Režiser:
Ivica Buljan

Igrajo:
Irie Philippe Irie Bi (Muki), Larissa Ouei (Sončica), Landry Kouamé Bienvenu Amon (Študent) in N' Goran Kouamé Armand (Policaj)

Dramaturg:
Robert Waltl

Scenograf:
Kone Wagnelba et Le Cresas

Kostumografinja:
Ana Savić Gecan

Avtor glasbe:
N' Goran Kouamé Armand

Koprodukcija:
Mini teater, Compagnie Yeyotheatre Abidjan in Novo kazalište Zagreb

Premiera v Mini teatru:
22. april 2014

Predstava traja 70 minut

Zahvale:
Gospe Gisele Chatelin, Denise Mettoua, gospodom Nicolas Frelot, Abou Kamate, Zie Coulibaly, Ablas Ouedraogo, Vagba Obou Desales, Acho Weyer in L’Institut français Abidjan, Institut Goethe Abidjan, Le M.A.S.A, Le R.I.A.C, Le B.A.C, Le Fitha, INSAAC, Le LEA

O predstavi

Prazno in zapuščeno stanovanje. Čas politične kampanje. Muki in njegova noseča prijateljica Sončica morata izvesti naročen uboj predsedniškega kandidata, da bi s tem zaslužila za odhod v Pariz, ki je zanju postal mitsko mesto za uresničitev boljših priložnosti, nasproti neperspektivni sliki vsakdanjosti in »naroda luzerjev«, iz katerega želita pobegniti.

V njun načrt se vmeša Študent, resignirani pacifist, čigar pomirljiva prepričanja kažejo samo še ostanke upora in željo, da se prekine s konvencijami družbe. Trije pripadniki mlajše in izgubljene generacije preizprašujejo vzroke svojega nezadovoljstva z družbo in motive, ki jih silijo k spremembam. Idealistični boj za »pravičnejšo družbo«, potreba po revoluciji, sebični materialistični razlogi in osebne frustracije se prepletajo v motivu snajperja, čigar metek mora ubiti visokega politika, pri čemer snajper služi kot metaforični prikaz obračuna z družbo in samim seboj.

Iz medijev