Mini teater s Snajperjem in Palčico v Afriko (5.1.2014)

Compagnie Yeyotheatre v Abidjanu v Slonokoščeni obali bo 3. januarja prizorišče premierne uprizoritve predstave Snajper Damirja Karakaša, hrvaškega pisatelja, karikaturista in v preteklosti novinarja črne kronike časopisa Večernji list. Režiral jo bo Ivica Buljan, dramaturg pa bo Robert Waltl iz tukajšnjega Mini teatra, ki je ob ob Compagnie Yeyotheatre in teatru Novo kazalište Zagreb njen koproducent.

Dva dni po premieri bodo, kot so še sporočili iz Mini teatra, v Abidjanu videli tudi Palčico Hansa Christiana Andersena v režiji in izvedbi Roberta Waltla - gre za kombinacijo računalniške animacije in lutkovne predstave, označeno za prvo virtualno lutkovno predstavo na svetu -, na precej bližnjih geografskih koordinatah, v ZKM v Zagrebu, pa bo 12. januarja še hrvaška premiera prav tako Buljanove režije Roberta Zucca Bernarda-Marie Koltèsa, madžarsko-hrvaško-slovenske koprodukcije, v kateri prav tako sodeluje Mini teater. Na Madžarskem in v Sloveniji sta premieri že bili.

Več v Delu (27.12.2013)

Intervju režiserja Ivice Buljana za Slobodnu Dalmaciju: »U 15 dana imam tri premijere, ali nisam hiperproduktivan.« (Slobodna Dalmacija, 5.1.2014)

Mini teater v Afriko in na Hrvaško tudi na SiGledal (2.1.2014)

Mini teater s premiero, predstavami in predavanji v Afriki tudi na SiGledal (13.1.2014)