To nedeljo edina februarska Divjad Nejca Gazvode!

TO NEDELJO, 16. FEBRURJA, TOKRAT OB 16.00 V  MINI TEATRU NA KRIŽEVNIŠKI 1 DIVJAD NEJCA GAZVODE

 

Pol leta je preteklo od smrti njihovega prijatelja. Sara, Mateja, Vanja, Gregor, Jan in Primož se dobijo v koči, daleč od oči ostalih ljudi. Kar naj bi bilo prijateljsko srečanje in posvetilo preminulemu prijatelju, se sprevrže v lov za resnico, ki pa se z vsakim novim priznanjem vse bolj umika in skriva.

Je kriva divjad? Kaj se skriva na podstrešju? In zakaj sneg ne neha padati?

Skozi igralsko silo generacije osemdesetih, s tekstom, ki je izrazito intimen, a hkrati plove po najbolj obče človeškem in tragičnostjo, ki si jo vsaka generacija nadene na unikaten način, se je Nejc Gazvoda s prvim avtorskim projektom za gledališče lotil medija skozi svojo poetiko, k projektu pa povabil vrhunske igralce svoje generacije, ki so v preteklih letih že opozorili nase tako v gledališču kot na filmu.                            

NEJC GAZVODA O NASTAJANJU PREDSTAVE

»V Divjadi bo tisto, kar bo likom ostalo, spomin na bistveno - na izrečeno, na poglede, na trenutke, ki jih ne bodo nikoli pozabili. Zato je scenografija taka, rekviziti taki, njihovi kostumi taki - detajli, ki se jih ne spominjamo, so umaknjeni. Steklenice so brez nalepk in enostavne, tekočina v njih je prozorna. Stene so črne, oblačila subtilna. Dogajanje je umeščeno na sredino, ki je osvetljena, rob odra je v mraku. Spomini so otoki svetlobe, tema je morje, ki ga preplavaš do naslednjega bistva.« Nejc Gazvoda o nastajanju Divjadi za SiGledal, 29.10.2013

DIVJAD

Režija in besedilo: Nejc Gazvoda

Igrajo: Jurij Drevenšek, Aljaž Jovanović, Maruša Majer, Matej Puc, Ajda Smrekar in Tina Vrbnjak

Scenografija: Numen in Ivana Radenović

Kostumi: Branka Pavlič

Glasba: New Wave Syria

Lektura: Tatjana Stanič

Koprodukcija: Mini teater in Mestno gledališče Ptuj

 

Vodja tehnike: Tilen Vipotnik

Tehnična ekipa: Tilen Vipotnik, Anže Kreč, Matej Primec in Ivan Waltl

 

Predstava za odrasle, študente in dijake

Trajanje: 100 min

Vstopnice: dijaki, študenti in upokojenci 8 €, odrasli 15 €