Odprtje velike razstave 100 let slovenske lutkovne umetnosti

Več kot dvesto lutk najpomembnejših slovenskih likovnikov in tehnologov zadnjega stoletja velike razstave 100 let slovenske lutkovne umetnosti je 21. marca 2014 zaživelo tudi na uradnem svečanem odprtju!

Pred nami sta dobra dva meseca priložnosti za ogled največje razstave slovenskih lutk v zgodovini, ki bo v Narodnem muzeju Slovenije na Prešernovi na ogled vse do 8. junija, nato pa bo se odpravlja na gostovanje s soorganizatorjem v Srbijo (Beograd, Subotico in Novi Sad), na Hrvaško (Zagreb), na Madžarsko (Budimpešta) in v Črno goro (Kotor in Bar).

V čast nam je, da je razstavo po uvodnih besedah direktorja Mini teatra, Roberta Wlatla, in skupaj z Agato Freyer soavtorja razstave, Edija Majarona, otvoril umetnik Jože Ciuha, nestor likovnih umetnikov, ki so oblikovali lutke na pričujoči razstavi. Častni pokrovitelj razstave je župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković. Ob sočasnem praznovanju Svetovnega dneva lutk na isti dan, pa sta slovensko in mednarodno poslanico prebrala igralca Nina Skrbinšek in Milan Štefe, ki sta otroke po svečanem odprtju zabavala tudi v odlomku predstave Volk in kozlički Mini teatra z lutkami Danijela Demšarja in v režiji Roberta Waltla.