Mini sobote na Križevniški maja ob 11.00!

S prvo Mini soboto ob 11.00 začenjamo že ta konec tedna

V Mini teater ta vikend prihajajo angeli! Najnovejša lutkovna predstava Mini teatra, Kako ujeti zvezdo, to soboto, 10. maja, ob 11.00.

Lokacija: Mini teater, Križevniška 1      

 

Angeli v nebesih so dobri. Igrajo najlepše skladbe, delajo popolne oblake pravih oblik ter skrbijo za zvezde na nebu in ljudi na Zemlji. So podobe popolnosti, lepote in modrosti. Oziroma bi to morali biti …

Kako ujeti zvezdoje zgodba o Teu, majhnem angelu, ki ne zna igrati na rog, se ob popolnih oblakih dolgočasi ter ni sposoben skrbeti za nič in nikogar. V tem, da bi bil dober, torej ni ravno najboljši … Ko Teo nekega dne po nesreči izgubi zvezdo, se mora, da bi jo našel, spustiti na Zemljo. In tako se Teove dogodivščine začnejo …

Teo, ki si v je v nebesih prizadeval biti popoln angel, a je padel na vseh »nebeških« izpitih, med iskanjem padle zvezde na Zemlji tako sreča malo deklico in ji pomaga premagati njene strahove, reši možaka in ga nauči leteti, na koncu pa se spoprijatelji z Jonom, fantkom, ki nikoli ni imel prijatelja, in mu podari padlo zvezdo. Med iskanjem izgubljene zvezde na Zemlji pa išče in najde pravzaprav tudi samega sebe.

Teo sicer ne zna igrati na rog, oblikovati popolnih oblakov pravilnih oblik ali skrbeti za zvezde, toda nasmeje lahko kogarkoli in nesebično pomaga ljudem. In pri tem je pravzaprav vražje dober. Njegova kreativnost, nemirnost in pogum, torej vse tisto, kar je bilo v nebesih pomanjkljivost, se na Zemlji izkaže za koristno.

Vsak med nami ima torej svojo lastno pot, ki pa jo je včasih težko najti znotraj pričakovanj drugih. Zgodba Tea, navihanega angela, nas uči, naj se ne bojimo biti drugačni in najti svojo lastno pot.

 

Madžarska režiserka Ágnes Kuthy, ki se je našemu občinstvu s predstavama Gabi in leteči dedek in Sedmeroglava vila predstavila že na dveh festivalih Mini poletje, se je vrnila v Mini teater s predstavo Kako ujeti zvezdo, ki jo je ustvarila z odličnimi mladimi igralci Sašo Pavlin Stošić, Tadejem Piškom in Robertom Korošcem.

Ágnes Kuthy je ena izmed najpomembnejših umetnic v svoji državi. Režirala je v glavnih madžarskih gledališčih in za svoje delo prejela številne nagrade, med njimi tudi nagrado za najboljšo produkcijo v letu 2012. S svojo ekipo ustvarja predstave na visoki ravni, del ekipe pa je tudi izkušena dramaturginja Lutkovnega gledališča iz Budimpešte, Dóra Gimesi, ki je za predstavo Kako ujeti zvezdo napisala tudi besedilo. 

Dóra Gimesi

Kako ujeti zvezdo

Avtorica besedila in dramaturginja:
Dóra Gimesi

Prevajalka:
Garbriella Gaál

Režiserka:
Ágnes Kuthy

Igrajo:
Saša Pavlin Stošić, Tadej Pišek in Robert Korošec

Avtor likovne podobe:
Ákos Mátravölgyi

Skladatelj:
Csaba Teszárek

Koreograf:
András Fosztó

Lektorica:
Maja Cerar

Asistentka režije:
Brina Klampfer

Prevajalka na vajah:
Nastja Majerič

Vodja tehnike:
Tilen Vipotnik

Tehnična ekipa:
Matej Primec, Ivan Waltl in Anže Kreč

Producent:
Robert Waltl

Premiera:
8. marec 2014

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Predstava traja 50 minut