Ne zamudite, na gostovanju v Mini teatru Krči SLG Celje!

Na gostovanju v Mini teatru na Križevniški 1 Krči SLG Celje

V soboto, 8. novembra 2014, ob 20.00

Mike Bartlett je mojster hitrega, ostrega dialoga, odlikuje ga absurden črni humor ter številne spretne besedne igre, ki v razčlovečeno podobo odnosov na delovnem mestu vnašajo trpek in jedek humor. Skozi štirinajst kratkih prizorov, ki so napisani v skopem, jasnem in hitrem dialogu, nam Bartlett naslika neprizanesljivo podobo krutega korporativnega sveta, kjer so zaposleni podvrženi vmešavanju nadrejenih v njihovo privatno življenje in v njihovo intimo oz. nadrejenim v strahu za svojo službo dovolijo, da brutalno posegajo v njihova življenja. Skozi potek drame smo priča vedno bolj krutemu in nečloveškemu vmešavanju ter poniževanju na delovnem mestu. Nadrejena je ženska, ki je popolnoma predana podjetju, brez čuta za sočloveka, hladna in neprizanesljiva, Emma pa v strahu za službo postane lutka v njenih rokah in se popolnoma odreče lastnemu življenju. Igra odkrito, drzno in provokativno spregovori o odnosih in mobingu na delovnem mestu. Ameriška raziskava je leta 2006 razkrila, da kar 31 od 80 podjetij od svojih zaposlenih zahteva, da upravi prijavijo ljubezenske zveze na delovnem mestu.

Emma, ki je šele pred kratkim začela delati v podjetju, pride na sestanek k svoji nadrejeni. Na videz nedolžen sestanek se hitro izkaže za zelo usodnega. Emma je pri svojem delu uspešna, do nadrejene ima spoštljiv odnos in si za vsako ceno želi obdržati službo. Nadrejena od Emme zahteva, da na glas prebere določeno točko svoje pogodbe o zaposlitvi, kjer je jasno zapisano, da v službi ne sme imeti nikakršnih stikov zasebne narave ali stikov s sodelavci, ki bi lahko vodili k ljubezenski ali seksualni zvezi. Če bi do tovrstnih stikov prišlo, so jih zaposleni dolžni javiti svojim nadrejenim. Težava se pojavi, ko nadrejena izve, da je bila Emma z enim od sodelavcev iz svoje pisarne na pijači. Nadrejena meni, da je Emma kršila pogodbo o zaposlitvi.

 

Mike Bartlett

Prevajalec in režiser: Jure Novak

Igralki: Pia Zemljič (Vodja) in Minca Lorenci (Emma)

Sodelavka pri prevodu in dramaturginja: Urška Brodar

Scenografinja: Urša Vidic

Kostumografinja: Mateja Benedetti

Avtorja glasbe: Tibor Mihelič Syed, Polona Janežič

Lektor: Jože Volk

Produkcija: SLG Celje

 

Trajanje: 70 min                                                                                 

Vstopnice: 10 €, dijaki, študenti in upokojenci 5 €

Nakup vstopnic mogoč vsak delovnik od 9. do 16. ure na blagajni Mini teatra na Križevniški 1, tukaj, na Petrolovih črpalkah ali uro pred samo predstavo.

Več o predstavi si lahko preberete tudi tukaj!