Napovedujemo: 23. aprila 2. Maraton Kosovelove poezije

Mini teater se tudi letos pridružuje projektu Noč knjige 2015

Triindvajseti april bo čudežen dan, ki se bo prelil v še bolj čarobno noč. Ustvarjalci in ljubitelji knjige se bomo od Goričkega pa vse tja do Pirana povezali na en skupni imenovalec  - branje! Po Sloveniji bo potekala Noč knjige 2015, projekt, ki preko najrazličnejših dogodkov, vezanih na knjigo in branje, utira pot literaturi v vsako poro naše družbe.  In tudi letos se projektu ni mogel upreti niti Mini teater. Ob mednarodnem dnevu knjige bomo tako organizirali že 2. Maraton Kosovelove poezije. V sodelovanju s Kosovelovim domom Sežana bo del dogodka tudi virtualna predstavitev Kosovelove spominske sobe, ki deluje v okviru Ljudske univerze Sežana.

Na Noč knjige vas od 18. ure naprej vabimo v Mini teater na Križevniški ulici, ko bomo že drugič zapored organizirali Maraton Kosovelove poezije. Pesmi Srečka Kosovela so na svoj način zaznamovale vse nas, v Mini teatru pa smo še posebej ponosni, da je Srečko Kosovel živel prav v naši Križevniški ulici. 

Projekt Noč knjige 2015 je nekomercialne narave, poteka kot družbena akcija, ki povezuje številne lokalne prireditelje, ki samostojno izbirajo in izvajajo kulturne vsebine. V Sloveniji Noč knjige tokrat poteka drugič zaporedoma, tudi letos pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco. Premierno slovensko Noč knjige je lani soustvarilo 79 krajev s preko 350 prireditvami in nič koliko knjižnih zanesenjakov po Sloveniji in v zamejstvu.

Letos se je v projektu Noč knjige 2015 za knjigo združilo 23 organizatorjev, pričakujejo pa več kot 400 prirediteljev dogodkov, ki bomo s knjigo povezali okoli 100.000 bralcev.

Več o projektu Noč knjige 2015 izveste na spletni strani nocknjige.si.

Naj živi branje!