Vabilo na otvoritev 17. festivala Mini poletje in dopoldanski del 3. Dneva križevniškega soseda

Pred nami je dolgo in vroče (ne)Mini poletje ter novo križevniško druženje

Mini teater ne počiva niti poleti in letos pripravlja že 17. MEDNARODNI FESTIVAL ZA OTROKE, MINI POLETJE, ki bo v dvoranah na obeh lokacijah (na Križevniški 1 in na Ljubljanskem gradu) od 27. junija pa vse do 6. septembra skrbel za nova nepozabna meseca odličnih predstav in ustvarjalnih delavnic.

Zato vas vabimo, da se nam V SOBOTO, 27. JUNIJA 2015, ob 11.00 pridružite na OTVORITVI FESTIVALA MINI POLETJE, ko nas na odru Mini teatra na Križevniški 1 čaka lutkovna predstava NA NOETOVI BARKI OB OSMIH v režiji Roberta Waltla.

Ker bo otvoritev Mini poletja tudi letos sovpadala s tradicionalnim, že 3. DNEVOM KRIŽEVNIŠKEGA SOSEDA, ko se z zanimivim programom za vse starosti združimo vsi Križevniki, pa bo dogajanje na Križevniški pestro že prej!

Od 10. ure najprej nas čakajo Ustvarjalnice KUD-a Sredina, z lego kockami se bomo igrali v delavnicah trgovine Rega Kvak, pri mojstru tiskarju iz tipoRenesansa bomo izvedeli, kako se je tiskalo nekoč, Zavod za kiparstvo pripravlja predstavitev žganja keramike v peči na drva in vodstvo po razstavi Visoki ogenj - keramika žgana v peči na drva, Mestni muzej nas bo popeljal na brezplačen družinski obisk nove razstave VODA, Uredništvo pričesk Robert se predstavlja z razstavo pričesk. Ljubljanske mlekarne pa bodo poskrbele za sladkanje s sladolednimi lučkami.

Po odmoru in počitku za kosilo se na Križevniško ulico vračamo nato že ob 18.00, ko nas na zunanjem odru čaka tudi najnovejša lutkovna predstava Mini teatra v režiji Roberta Waltla, JURČEK IN TRIJE RAZBOJNIKI, že od 17.30 pa bo diplomirana slikarka Aleksandra  Atanasovski v atriju Križevniške 2 razstavila prstane iz serije HUMAN IN NATURA.

Vabilo na večerni del 3. Dneva križevniškega soseda

Dogajanje na Križevniški ulici tudi letos nadaljujemo nato še v večer, ko pripravljamo novo večerno druženje! Ob 20.00 bo v dvorani Mini teatra na sporedu še zadnja ponovitev predstave v sezoni, #pornographia v režiji Alena Prošića, glasbenica in diplomirana vizualna umetnica Neca  Falk bo od 20. ure na ogled postavila nekaj svojih del zadnjega obdobja, od 21. ure naprej pa nadaljujemo z druženjem na ulici iN L'indiescothèque DJ programom Radia Terminal. Restavracija Shambala bo poskrbela za Aperol Spritz, Shambalino in tajski curry, Pub Pod Skalco pa za redno ponudbo.

Do 20. ure bomo še vedno lahko obiskali studio tipoRenesansa, do 21. ure razstavo Zavoda za kiparstvo, na ogled pa bodo še vedno tudi prstani Aleksandre  Atanasovski iz serije HUMAN IN NATURA in pričeske Uredništva pričesk Robert.

Ne zamudite torej nepozabne poletne sobote v središču Ljubljane!     

Kajti, LE SKUPAJ SMO KRIŽEVNIŠKA.

Program Dneva Križevniškega soseda je nastal ob podpori Turizma Ljubljana.