Zapiranje ljubezni navdušilo občinstvo in kritike! Gostovanje na mednarodnem gledališkem festivalu Skupi Festivаl 2015 v Makedoniji

Zapiranje ljubezni navdušilo občinstvo in kritiko  na mednarodnem gledališkem festivalu Skupi Festivаl 2015 v Makedoniji

Na mednarodnem gledališkem festivalu Skupi Festivаl 2015 v Skopju (Makedonija), ki poteka od 27. oktobra do  1. novembra 2015, je bila 27. oktobra 2015 uprizorjena tudi predstava Zapiranje ljubezni v koprodukciji Mini teatra in Mestnega Gledališča Ptuj iz Slovenije ter Novega Kazališta in Zadra Snova s Hrvaške z igralcema Markom Mandićem in Pio Zemljič ter v režiji Ivice Buljana, ki je požela veliko navdušenje in uspeh tako pri občinstvu kot kritiki.

Mednarodni Skupi Festivаl, ki je bil ustanovljen leta 2007, se je skozi labirint lastnega obstoja skozi leta oblikoval v eno najbolj izvirnih gledaliških manifestacij. Z željo občinstvu predstaviti zanimive in izvirne gledališke izkušnje festival ves čas stremi k razvijanju kakovosti in predstavljanju sodobnih gledaliških tokov, z mednarodnim značajem pa obenem spodbuja multikulturnost tako gledališkega kot celotnega kulturnega prostora. Vse do danes je bilo na festivalu uprizorjenih že več kot 70 predstav iz različnih evropskih držav, pod okriljem festivala pa sta bili organizirani tudi dve mednarodni delavnici za gledališke strokovnjake in ustvarjalce.

Na že devetem mednarodnem Skupi Festivаlu 2015, ki letos poteka pod sloganom Boljši pogled/Better view, bo v šestih dneh tako uprizorjenih osem predstav. Poleg Mini teatra in Mestnega gledališča Ptuj iz Slovenije ter Novega kazališta in Zadra Snova s Hrvaške s predstavo Zapiranje ljubezni  tudi: Nacionalno gledališče Kosovo in Urban Theater Priština (Priština, Kosovo) s predstavo Shopping & Fucking, Srbsko nacionalno gledališče (Novi Sad, Srbija) s predstavo Duh, ki hodi (Prometejeva pot), Perm Theater “U Mosta” (Perm, Rusija) s predstavo Pannochka, Teatteri Metamorfoosi (Helsinki, Finska) s predstavo Savna, Cooperation of FFT Düsseldorf, TUFA Trier, FWT Köln (Nemčija) s predstavo Radar, Nodar Dumbadze Professional State Youth Theatre (Tbilisi, Gruzija) s predstavo 1945 in Theater “Vаzraјdane” (Sofija, Bolgarija) s predstavo Hiša gneva. Najboljši predstavi po mnenju strokovne žirije je vsako leto podeljen Grand Prix.

Pascal Rambert

Zapiranje ljubezni

Naslov izvirnika:
Clôture de l'amour (2011)

Prevajalka:
Suzana Koncut

Režiser:
Ivica Buljan

Igrata:
Pia Zemljič in Marko Mandić

Dramaturg in asistent režije:
Robert Waltl

Kostumografinja:
Ana Savić Gecan

Oblikovalec prostora in zvoka:
son:DA

Fotograf:
Nikola Predović

Tehnična ekipa:
Matej Primec in Anže Kreč 

Koprodukcija:
Mini teater
Mestno gledališče Ptuj
Novo kazalište Zagreb
Zadar snova

Za pomoč pri izvedbi projekta se zahvaljujemo Francoskemu inštitutu v Sloveniji.

Premiera v Mini teatru:
25. avgust 2013

Premiera v MG Ptuj:
23. avgust 2013

Predstava traja 120 minut