Izobraževalno jutro z Mirkom Ilićem.

Program je namenjen dijakom 2., 3. in 4. letnikov srednjih šol ter študentom na univerzah.

O PROGRAMU
Program sestavljajo:
- predavanje Mirka Ilića na temo Simboli sovraštva (“Symbols of Hate”)
- razprava z učenci.

Vabimo vas, da se nam pridružite na izjemnem predavanju in s sodelovanjem v razpravi prispevate k širjenju strpnosti in sprejemanju raznolikosti.

O PREDAVANJU
Mirko Ilić bo imel multimedijsko predavanje o prodorni neofašistični ikonografiji na javnih mestih na ozemlju nekdanje Jugoslavije in drugod. V predavanju z naslovom Simboli sovraštva (“The Symbols of Hate”) se loteva lokalnega in regionalnega problema javnega prikrivanja ali zanemarjanja grafičnih simbolov in sovražnega govora neonacističnih skupin (skinheadi, neonacisti in ekstremne skupine nogometnih navijačev), ki so v zadnjem času pridobile na moči, se povečale in postale še nasilnejše. Predavanje je že bilo izvedeno v Zagrebu (za posebno skupino občinstva), Sarajevu in Beogradu. 

O PREDAVATELJU
Mirko Ilić je grafični oblikovalec, ilustrator in predavatelj. Leta 1995 je v New Yorku ustanovil Mirko Ilic Corp., multidisciplinarni studio, specializiran v grafični dizajn, 3D animacijo, filmske naslove in ilustracijo. Preden je odšel v ZDA, je v Evropi vodil umetniško oblikovanje plakatov in ovitkov plošč ter knjig. Leta 1991 je bil umetniški direktor mednarodne izdaje revije Time. Leto kasneje je postal umetniški direktor New York Times Op-Ed strani. Z Miltonom Glaserjem je Mirko poučeval napredni dizajn pri Cooper Union in trenutno na magistrski stopnji predava ilustriranje na School of Visual Arts. Je tudi avtor več knjig. Pred kratkim je postal aktiven predavatelj tem, ki se tičejo simbolov sovraštva.