Ponudba za vrtce - Maksi pomlad z Mini teatrom

Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji lutk!

 

Tudi v letošnji sezoni smo v Mini teatru za prihajajoče pomladne dneve v maju in juniju oblikovali posebno ponudbo za zaključene skupine otrok. V dvorani Mini teatra na ljubljanskem gradu si boste lahko ogledali lutkovno predstavo, uživali v vožnji s turističnim vlakcem (Prešernov trg – ljubljanski grad – Prešernov trg) in se na koncu osvežili s kepico sladoleda v slaščičarni CN7 na Cankarjevem nabrežju. Ponudba je cenovno ugodna saj bo otrokom ogled lutkovne predstave v razvedrilo, vožnja z vlakcem v veselje, sladoled pa osvežilo.

 

Priporočamo vam dve različni lutkovni predstavi, ki sta novosti v letošnji sezoni:

1. TRIJE PRAŠIČKI - gledališko-lutkovna uspešnica Mini teatra je primerna za otroke, starejše od treh let. Besedilo je po angleški ljudski pravljici priredil in režiral Pavel Polák, igrajo pa Tjaša Železnik, Miha Arh in Gašper Jarni.

Angleška ljudska pravljica o treh prašičkih, njihovih kočicah in volku, ki hiške podira in lovi prašičke, je do danes doživela številne priredbe za oder, ki so – v skladu s časom, v katerem so bile napisane – njihove junake približale razumevanju in umevanju tedanjih najmlajših gledalcev. Med sodobnimi prirejevalci zasledimo tudi znanega češkega lutkovnega ustvarjalca, režiserja minimalista in tekstopisca Pavla Poláka.

2. ČAROBNI PRAH - gledališko-lutkovna predstava je primerna za otroke, starejše od treh let. Besedilo je napisala Maja Končar, na lutkovni oder jo je postavila režiserka Nina Skrbinšek, igrata pa Nina Ivanič in Maja Končar.

Priljubljena zgodba govori o dveh pogumnih miškah, ki morata nujno posuti dlesni male Tinkare s čarobnim prahom, da ji bodo zrasli zobki. Na poti pa nanju preži strašni mačkon Barabon, zato prosita slavnega detektiva kužka Olafa, da jima pomaga. Poučna zgodba o prijateljstvu in moralnih vrednotah, začarana v čudovito domišljijsko pravljico.

 

Za zaključene skupine smo za MAKSI POMLAD Z MINI TEATROM oblikovali enotno ceno vstopnice 1.000 SIT, ki vključuje ogled predstave in prevoz s turističnim vlakcem. Kepica sladoleda pa je brezplačna. Informacije za skupine vsak delavnik od 9. do 16. ure.

 

Lahko pa izbirate tudi med drugimi predstavami Mini teatra. Opise predstav lahko najdete na naši spletni strani ali pa nas pokličete. Jeseni bo Mini teater vstopil že v osmo leto svojega delovanja. S svojimi predstavami bo razveseljeval otroke in odrasle v dvorani na Ljubljanskem gradu, ki sprejme do 110 gledalcev. Tudi v novi sezoni vam bomo pripravili premierne uprizoritve in številne novosti.

 

Veselimo se vašega odziva na Maksi pomlad in smo vam prijazno na voljo za dodatne informacije in svetovanje pri izbiri predstav.

 

Lep pomladni pozdrav!