Avtorji predstave:
Marko Bulc – Mare, Tjaša Ferme, Mirel Knez, Damir Leventić, Miha Blažič – N'Toko

Avtor idejne zasnove in režiser:
Marko Bulc – Mare

Avtorji besedila:
Mirel Knez, Tjaša Ferme, Miha Blažič – N'Toko, Damir Leventić in Marko Bulc – Mare

Avtor glasbe:
Miha Blažič – N'Toko

Scenograf:
Damir Leventić

Igrajo:
Mirel Knez, Tjaša Ferme, Miha Blažič – N'Toko, Damir Leventić in Marko Bulc – Mare

V predstavi se pojavi pesem »Du har tappat ditt ord« švedskega pesnika Nilsa Ferlina, v slovenščino jo je prevedla Mita Gustinčič Pahor, uglasbila pa Mirel Knez.

Grafični oblikovalec:
Ajdin Bašić

Vodja produkcije in izvršna producentka:
Tina Dobnik

Produkcija:
Maska

Koprodukcija:
Mini teater, Skogen Göteborg (Švedska)

Premiera v Mini teatru:
8. december 2016

Projekt sta finančno podprla:
Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije
Mestna občina Ljubljana

Medijska podpora:
Mladina
Radio Študent

Informacije, rezervacije in akreditacije: info@maska.si

O predstavi/raziskavi

Nazaj v obljubljeno deželo je nezaustavljivo in neulovljivo delo-v-nastajanju. Predstava se ukvarja s tematiko migracij oziroma s »privilegiranimi« selitvami iz zahoda na zahod v času begunske krize. Predstava se sprašuje: ali je dandanašnji, ko v živo spremljamo begunsko krizo, sploh mogoče delati predstavo o migracijah skozi perspektivo nas, »razvajenih« zahodnjakov.

Po predstavi(tvi) v Göteborgu raziskujemo naprej v Mini teatru ...

Raziskovalna predstava Nazaj v obljubljeno deželo (Back to the Promised Land), ki jo koproducirajo Zavod Maska in Mini teater iz Ljubljane ter gledališče Skogen iz Göteborga in jo soustvarjajo režiser Marko Bulc - Mare, glasbenik in publicist Miha Blažič - N'toko, igralki in dramatičarki Mirel Knez in Tjaša Ferme ter scenograf in igralec Damir Leventić, je zastavljena kot nezaustavljivo in neulovljivo delo-v-nastajanju. Projekt se ukvarja s tematiko migracij oziroma s »privilegiranimi« selitvami iz zahoda na zahod v času begunske krize. Predstava se sprašuje: ali je dandanašnji, ko v živo spremljamo begunsko krizo, sploh mogoče delati predstavo o migracijah skozi perspektivo nas, »razvajenih« zahodnjakov.

Ekipa, ki jo med drugimi tvorijo umetniki, tako ali drugače povezani s selitvami v Slovenijo ali iz nje, s Švedskega in v ZDA, je delo začela 17. oktobra 2016 na Švedskem, kjer so njeni člani po intenzivni štirinajstdnevni rezidenci v teatru Skogen v Göteborgu uprizorili enourno javno predstavitev predstave/raziskave v nastajanju Nazaj v obljubljeno deželo.

Dogodek v gledališču Skogen, ki je v prvem delu gostil omenjene umetnike in njihovo prvo različico uprizoritve o kompleksni temi migracij (iz zahoda na zahod), je v drugem delu postregel gledalcem tudi s sodelovanjem/predstavitvijo del nekaterih prepoznavnih umetnikov in/ali aktivistov s Švedskega, ki se ukvarjajo z migracijsko tematiko, ter s skupinskim javnim pogovorom na to temo. Poleg Bulca, N'toka, Fermetove, Knezove in Leventića ter Maskine izvršne producentke Tine Dobnik so tako večer v Göteborgu sooblikovali še Meira Ahmemulic, Samira Motazedi in Carl-Oscar Sjögren (slednji iz skupine The Non Existent Center), kar je izredno plodno sklenilo uvodno fazo dela.

Ustvarjalna ekipa se je po švedski etapi ponovno zbrala v Sloveniji, v Mini teatru v Ljubljani, kjer nadaljuje intenzivne vaje; 8. decembra bo predstavila drugo javno uprizoritev/predstavitev predstave/raziskave Nazaj v obljubljeno deželo, ki bo tako zaokrožila drugo, slovensko etapo. Tej tako imenovani slovenski premieri v Mini teatru bodo v decembru sledile ponovitve, zastavljene kot nadaljevanje dela-v-nastajanju, ki bo predvidoma marca ponovno obiskalo Švedsko, nato New York itd.

Vabljeni, veselimo se Vaše migracije!

 

Nadaljevanja spremljajte na:

www.maska.si

www.facebook.com/maska.ljubljana

www.mini-teater.si